LUCRARILE LA CENTURA OSORHEI AU AJUNS LA 40% – Lucrarile sunt executate de austriecii de la PORR, contractul pentru Lotul 1 este de 108,2 milioane lei, fara TVA

Lucrarile la Centura Osorhei au ajuns la un stadiu fizic de peste 40%. Constructorii au montat grinzile la podul de peste Valea Bonar si se pregatesc pentru asternerea primului strat de asfalt pe o portiune de 4 kilometri.

Se lucreaza la cele doua poduri peste vaile din zona si la pasajul suprateran peste calea ferata Oradea-Cluj, la iesirea din Osorhei. Saptamana aceasta se va trece la realizarea armaturilor si la pregatirea pentru turnarea placii de beton la podul peste Valea Bonar. La inceputul lunii octombrie se vor monta grinzile la podul peste Valea Tasad, iar la inceputul lunii noiembrie se vor monta grinzile si la pasajul suprateran”, a explicat Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.

Traseul de 5,8 kilometri al Centurii Osorhei porneste din sensul giratoriu spre localitatea Cheriu, de pe centura Oradea, ocoleste Osorhei prin sud si se termina in sensul giratoriu de pe DN1, care face legatura cu localitatea Fughiu.

Ne propunem ca pana la sfarsitul acestui an sa terminam majoritatea lucrarilor. In primavara anului viitor se va mai asterne si stratul de uzura. In luna mai, anul viitor, se va deschide circulatia pe acest nou drum”, a adaugat presedintele Consiliului Judetean Bihor.

In cadrul aceluiasi proiect se reabiliteaza cei 12,8 km de drum judetean dintre Osorhei si Copacel. Aici lucrarile presupun largirea drumului, amenajarea accesurilor la proprietati, refacerea podetelor si demolarea si refacerea podului peste valea Sarand. Stadiul fizic al lucrarilor de reabilitare a ajuns la aproximativ 30%.

Lucrarile sunt executate de firma SC PORR Construct SRL, iar valoarea contractului pentru Lotul 1 este de 108.275.129,09 lei, fara TVA. Finantarea va fi asigurata din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operational Regional 2021 – 2027. Termenul de executie este de 18 luni din momentul ordinului de incepere a lucrarilor (14 februarie 2023).

Centura Osorhei si reabilitarea drumului judetean dintre Osorhei si Copacel reprezinta Lotul 1 in cadrul proiectului „Cresterea accesibilitatii pe drumurile judetene in Zona Metropolitana Oradea”. Cel de-al doilea lot al proiectului cuprinde executia Centurilor Santandrei (5 km) si Nojorid (8,4 km), ambele in lucru, iar cel de-al treilea lot, realizarea drumului Paleu – Biharia si Centura Biharia. 

Articolul precedentREPARATIA STRAZILOR DIN CRAIOVA COSTA 270 MILIOANE LEI – Primaria din Craiova organizeaza o licitatia deschisa pe patru ani
Articolul următorLICITATIE PENTRU PISTA DE BICICLETE – A fost lansata licitatia pentru 92 km de pista de biciclete pe raza judetului Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.