EVOLUTIA LUCRARILOR PE DRUMUL CRAIOVA-PITESTI – Traseul dintre Slatina si Colonesti este trei sferturi gata si are primele straturi de asfalt. Tronsonul 4 dintre Colonesti si Pitesti este la un stadiu de 25%

Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitesti, intre Slatina si Colonesti, are deja primele straturi de asfalt asternute pe 40% din traseu. Stadiul fizic al drumului este acum la 74%. Tronsonul 3 masoara circa 31,7 km si va fi gata pana la finalul anului, iar circulatia va fi deschisa cu o descarcare provizorie la Colonesti, acolo unde drumul expres va trece pe sub DN65. In ceea ce priveste cei 31,82 km aferenti Tronsonului 4, acestia vor fi dati in trafic anul viitor. Stadiul fizic al tronsonului 4, intre Colonesti si Pitesti, este peste 25%.

Anul trecut s-a deschis traficul pe bucata din DEx12 care ocoleste Balsul si Slatina.

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu, a fost pe santierele Tronsonului 3 si Tronsonului 4 ale Drumului Expres Craiova-Pitesti, unde a participat la o sedinta de lucru cu reprezentantii constructorului si factorii implicati si a verificat stadiul lucrarilor pe intregul traseu al drumului expres.

In aceasta vizita, el a fost insotit de Cristian Pistol, directorul CNAIR, aflat la prima zi din cei 4 ani de mandat, avand in vedere ca Pistol abia a semnat ”contractul de mandat in urma castigarii concursului, astfel ca, pentru prima data, CNAIR are director prin concurs pe patru ani”.

Il felicit si ma bucur ca vom face echipa si mai departe in dezvoltarea infrastructurii rutiere a Romaniei”, a spus Scriosteanu.

Situatia pe cele doua tronsoane este urmatoarea:

Tronsonul 3

Traseul este cuprins intre Slatina si Colonesti.

Cei 31,7 km aferenti Tronsonului 3 al Drumului Expres Craiova-Pitesti este unul din obiectivele de infrastructura rutiera a carui dare in trafic va fi la sfarsitul acestui an, inainte de termenul contractual”, spune Scriosteanu.

Stadiul fizic este 74%.

 • Au fost asternute primele 2 straturi de asfalt, in proportie de 40%
 • Sunt in curs de finalizare lucrarile de umpluturi necesare terasamentelor, lucrari realizate in proportie de 90%
 • Sunt in curs de finalizare toate structurile (poduri si pasaje), 31 din 32 structuri fiind finalizate, acum executandu-se lucrari de realizare rosturi si aplicarea vopselei de protectie
 • Continua executia lucrarilor de realizare a santurilor, rigolelor si elementelor de colectare si evacuare a apelor pluviale
 • Continua lucrarile de racordare a structurilor cu terasamentul si calea de rulare
 • Se executa lucrari de amenajare si calibrare a albiei raului
 • Se executa lucrari la sistemul ITS si la iluminatul public de pe traseul drumului expres
 • Se lucreaza la realizarea taluzului cu vegetal si la montarea protectiei aferenta taluzurilor
 • Au fost finalizate excavatiile pe intregul corp principal al drumului expres

Tronsonul 4

Traseul este cuprins intre Colonesti si Pitesti.

Cei 31,82 km aferenti Tronsonului 4 al Drumului Expres Craiova-Pitesti vor fi dati in trafic anul viitor, conform termenului contractual.

Stadiul fizic este peste 25%.

 • Se lucreaza la elevatii si la montarea grinzilor aferente structurilor (poduri si pasaje)
 • A fost realizat stratul inferior de fundatie de balast pentru 5 km
 • Se executa lucrari de umpluturi necesare terasamentelor, lucrari realizate in proportie de 25%
 • Se executa lucrari de excavatii pe intregul corp principal al drumului expres
 • Se executa lucrari de realizare a santurilor, rigolelor si elementelor de colectare si evacuare a apelor pluviale
 • Se executa lucrari de amenajare si calibrare a albiei raului
 • Sunt in curs de executie lucrari de defrisare suplimentara necesara corpului principal si suplimentar al drumului expres

Am discutat cu toti factorii responsabili despre mobilizarea in santier, astfel incat sa se profite de vremea buna pentru a se pastra termenele de dare in trafic, dupa cum urmeaza: la sfarsitul acestui an pentru Tronsonul 3 si in cursul anului viitor pentru Tronsonul 4. La aceasta intalnire, au mai participat Calin Cosmin Petrut, directorul DRDP Craiova, reprezentanti ai antreprenorului, ai firmei care asigura dirigentia de santier, dar si alti reprezentanti DRDP Craiova”, spune Scriosteanu.

Anul trecut au fost dati in trafic primii 40 km de drum expres in Romania aferenti Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Pitesti, iar pentru reluarea si finalizarea lucrarilor pe Tronsonul 1, a fost desemnat castigatorul luna trecuta.

Drumul Expres Craiova-Pitesti este impartit in 4 tronsoane. Va avea o lungime de peste 121 km si cate 2 benzi pe fiecare sens. In total, vor fi realizate 10 intersectii rutiere si 75 de poduri si pasaje.

Tronsonul 3 – Slatina (Valea Mare) – Colonesti

Lungime: 31,75 km

Constructor: SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade

Valoare: 670 milioane lei

Tronsonul 4 Colonesti – Oarja – Pitesti

Lungime: 31,82 km.;

Constructor: Asocierea SA&PE Construct SRL – SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL – SC Consitrans SRL;

Valoare: 754,92 milioane de lei, fara TVA;

Articolul precedentIN CONTROL PE DN 6 ALEXANDRIA-CRAIOVA – Stadiul fizic este de 30%, iar turcii de la Insaat Ticaret trebuie sa finalizeze lucrarile pana in noiembrie 2023
Articolul următorDRUMUL EXPRES ARAD-ORADEA IA VITEZA – A fost semnat contractul de 11 milioane euro pentru realizarea proiectului tehnic. Drumul costa peste 10 miliarde de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.