IN CONTROL PE DN 6 ALEXANDRIA-CRAIOVA – Stadiul fizic este de 30%, iar turcii de la Insaat Ticaret trebuie sa finalizeze lucrarile pana in noiembrie 2023

Controale neanuntate pe santiere. Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu, impreuna cu seful CNAIR, Cristian Pistol, au verificat stadiul lucrarilor de pe DN 6, santier unde se modernizeaza un tronson de 50 km din drumul national intre Craiova si Alexandria. Constructorul turc Ozaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Sirketi a reparat 30% din drum, spune seful CNAIR.

Mobilizare buna pe DN 6 (Alexandria-Craiova), unde constructorul turc (Ozaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Sirketi) realizeaza lucrari de reabilitare (aproximativ 50 km). Constructorul asterne acum asfalt intre km 135+450 si km 136+200 (zona localitatii Mihaiesti, judetul Olt) si lucreaza la poduri si podete. In santier sunt mobilizati peste 350 de muncitori si peste 200 de utilaje. Stadiul fizic este de 30% iar antreprenorul trebuie sa finalizeze lucrarile in termenul asumat (noiembrie 2023). I-am cerut constructorului sa imi comunice in mod direct orice problema, pentru a putea interveni rapid astfel incat sa nu apara intarzieri nejustificate”, spune Cristian Pistol.

DN6, pe sectorul Alexandria – Craiova, este cel mai important drum national din aceasta zona a tarii si face parte din reteaua drumurilor cu trafic international, fiind catalogat ca drum european (E70).

Reabilitarea DN6 pe acest lot se desfasoara pe o lungime de 48 km, de la limita dintre judetele Teleorman si Olt, pana la limita dintre judetele Olt si Dolj, spune, la randul sau, secretarul de stat Irinel Scriosteanu.

Am venit din nou in vizita pe santierul DN6, bineinteles, fara sa anuntam inainte, pentru a verifica daca antreprenorul respecta angajamentul de a finaliza lucrarile pana la sfarsitul acestui an. Antreprenorul promite sa finalizeze lucrarile la partea carosabila pana la sfarsitul acestui an, pentru a se putea circula fara restrictii. In prezent, in santier sunt mobilizati un numar de 350 muncitori 210 utilaje. Mobilizarea antreprenorului este buna, iar daca se pastreaza ritmul actual, permite darea in trafic a acestui obiectiv de investitie pana la sfarsitul acestui an”, arata Scriosteanu.

DN6, pe sectorul Alexandria – Craiova, este cel mai important drum national din aceasta zona a tarii si face parte din reteaua drumurilor cu trafic international, fiind catalogat ca drum european (E70). 

Incepute in anul 2011 cu asocierea de firme Romstrade – Ezentis – Euroconstruct Trading 98 SRL si abandonate in 2012, lucrarile au fost reluate anul trecut, cu un nou antreprenor, Ozaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Sirketi, mai intai in zonele cele mai degradate.

In luna mai 2022 a fost emis ordinul de incepere a lucrarilor de reabilitare a DN6 Alexandria – Craiova, in zonele Stoenesti si Daneasa, cele mai degradate.

Durata de executie a proiectului, ce are o valoare de 258 de milioane lei, este de 18 luni.

Articolul precedentPREMIERA PENTRU AUTOSTRADA UNIRII A8 – Umbrarescu castiga contractul de 1,56 miliarde de lei, fara TVA, pentru constructia sectiunii Leghin- Targu Neamt
Articolul următorEVOLUTIA LUCRARILOR PE DRUMUL CRAIOVA-PITESTI – Traseul dintre Slatina si Colonesti este trei sferturi gata si are primele straturi de asfalt. Tronsonul 4 dintre Colonesti si Pitesti este la un stadiu de 25%

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.