MAI MULTE BENZI DE CIRCULATIE LA GRANITA CU UCRAINA – Lucrarile la Vama Halmeu vor fi gata saptamana aceasta

La granita Romaniei cu Ucraina au loc importante lucrari de infrastructura pentru fluidizarea traficului. Autoritatile vor totodata sa deschida noi puncta de frontiera, atat la granita cu Ucraina, cat si la cea cu Republica Moldova.

Lucrari la Vama Halmeu de la granita Romaniei (Satu-Mare) cu Ucraina. Continuam intervențiile si lucrarile in zona punctelor vamale cu Ucraina si Republica Moldova, cu scopul de a facilita tranzitul de marfa si persoane, generat de razboiul din Ucraina”, anunta secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu.

Oficialul a fost intr-o vizita de lucru la Punctul de Trecere al Frontierei Halmeu, unul dintre cele mai importante in relația cu Ucraina, unde prin CNAIR – DRDP Cluj modernizeaza infrastructura rutiera din proximitatea vamii, prin dublarea de la 2 la 4 benzi de circulație intre Romania si Ucraina, precum si prin realizarea unei parcari la iesirea din țara.

Aceste lucrari vor fi finalizate saptamana aceasta si astfel, isi vor aduce aportul in fluidizarea traficului peste granița.

Am discutat cu toți responsabilii instituțiilor prezente pentru continuarea eforturilor de modernizare si eficientizare a acestui punct de frontiera prin fonduri externe nerambursabile puse la dispoziție de Comisia Europeana. In paralel, continuam eforturile si pentru deschiderea unor noi puncte de trecere pe relația cu Ucraina si cu Republica Moldova, in asa fel incat presiunea pe actualele puncte de trecere sa se diminueze, iar timpul de asteptare la intrarea in tara, cel puțin pentru traficul de marfuri, sa fie substanțial redus”, adauga Scriosteanu.

Secretarul de stat a fost insoțit in aceasta vizita de deputatul Adrian Cozma, despre care afirma ca ofera un sprijin constant in realizarea infrastructurii din județul Satu-Mare.

Articolul precedentSE INMATRICULEAZA DIN CE IN CE MAI PUTINE MASINI – Inmatricularile de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scazut cu peste 16%
Articolul următorSTUDIU DE FEZABILITATE APROBAT – Proiectul de largire la patru benzi a DN 1A intre centura Bucuresti si intersectia cu soseaua Chitila-Parc Mogosoaia merge inainte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.