STUDIU DE FEZABILITATE APROBAT – Proiectul de largire la patru benzi a DN 1A intre centura Bucuresti si intersectia cu soseaua Chitila-Parc Mogosoaia merge inainte

Lucrarile la largirea la patru benzi a DN 1A merg inainte. Saptamana trecuta a fost avizat in Consiliul Tehnico-Economic al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) studiul de fezabilitate al proiectului de largire la 4 benzi a DN 1A si masuri de siguranta rutiera pentru sectorul cuprins intre Centura Bucuresti si intersectia cu Soseaua Chitila – Parc Mogosoaia.

Inca un pas pentru proiectul de largire la patru benzi DN 1A intre Centura Bucuresti si intersectia cu soseaua Chitila-Parc Mogosoaia”, anunta secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu.

Solutia propusa de proiectant prevede:

  • 4 benzi de circulatie x 3,5 m
  • trotuare, cu o latime de 2,5 m
  • zona mediana de 1 m
  • pasaj pietonal subteran, dotat cu lift
  • pasaj pietonal suprateran, dotat cu lift

Este o masura suplimentara de crestere a capacitatii de transport atat in zona Centurii Bucuresti, cat si a DN 1A”, spune oficialul.

Sursa de finantare a investitiei este din fonduri externe nerambursabile, POIM 2014-2020.

Tronsonul de drum national, cu o lungime de 1,28 km, traverseaza zona de intravilan a localitatii Mogosoaia si este marginit de proprietati destinate rezidentei sau activitatilor comerciale.

Articolul precedentMAI MULTE BENZI DE CIRCULATIE LA GRANITA CU UCRAINA – Lucrarile la Vama Halmeu vor fi gata saptamana aceasta
Articolul următorPISTE DE BICICLETE DE 500 MILIOANE LEI – Vor fi construite peste 890 km de piste pentru biciclete

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.