MODERNIZARE LA METROU CU BANI DE LA BERD – 12 statii ale metroului georgian vor fi modernizate

CUM A CHELTUIT STATUL 27 DE MILIOANE DE EURO PE O LINIE DE METROU PE CARE NU O MAI FACE

Primarul orasului Tbilisi, din Georgia, Kakha Kaladze, a anuntat un proiect amplu de modernizare pentru 12 statii de metrou din oras, scrie publicatia Georgia Today.

Proiectul este programat sa fie implementat in perioada 2023-2029, cu sprijinul Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). Un consultant a fost selectat pentru a ajuta compania de transport din Tbilisi in achizitia serviciilor necesare.

Primarul Kakha Kaladze si-a exprimat recunostinta organizatiilor financiare internationale implicate in proiect, subliniind in special colaborarea stransa cu BERD. BERD a alocat 50,6 milioane de euro ca imprumut si alte 5 milioane de euro ca grant pentru acest proiect. Studiul tehnico-economic preliminar al statiilor de metrou a fost intocmit de compania internationala de consultanta EGIS, care va contribui in continuare la derularea proiectului.

Eforturile de modernizare cuprind o serie de imbunatatiri. La statia „Piata Garii” vor fi inlocuite trei scari rulante, iar motoarele electrice a 36 de scari rulante vor fi modernizate pentru a spori eficienta energetica. Panourile de control si dispozitivele electromecanice vor fi modernizate, in timp ce sistemul de informare a pasagerilor va fi actualizat. Proiectul se concentreaza, de asemenea, pe imbunatatirea accesibilitatii fizice prin instalarea de lifturi inclinate la mai multe statii. In special, doua lifturi vor fi amplasate la aceasta jonctiune („Piata Garii”) pentru a facilita accesul intre prima si a doua linie.

Rezultatul anticipat al acestor lucrari este o imbunatatire semnificativa a operatiunilor metroului, influentand in mare masura implementarea politicii de transport din Tbilisi.

Proiectul se extinde dincolo de statiile in sine, incluzand reabilitarea statiilor centrale de pompare de drenaj, inlocuirea sistemelor de protectie impotriva incendiilor, a sistemelor administrative de telefonie, a unitatilor de alimentare neintrerupta si a punctelor de control automat. De asemenea, va fi reabilitat sistemul de ventilatie din afara statiilor, cuprinzand 18 ventilatoare si sisteme de control. Atelierele United Metro vor fi supuse unei reutilizari complete, iar cladirile vor fi renovate. De asemenea, este planificata o renovare a centrului de instruire de la metrou, impreuna cu actualizarea instrumentelor si echipamentelor tehnice.

Articolul precedentMODERNIZARI PE DRUMURILE JUDETENE – Modernizarea DJ 280C costa de 8,2 milioane de lei, lucrarile sunt in grafic
Articolul următorO NOUA PARCARE DE AVIOANE PE AEROPORTUL OTOPENI – Investitia a depasit 21 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.