O NOUA PARCARE DE AVIOANE PE AEROPORTUL OTOPENI – Investitia a depasit 21 milioane lei

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a inaugurat o noua platforma de imbarcare-debarcare de la Aeroportul International Henri Coanda, a carei capacitate a fost extinsa cu circa 10%. Noua parcare a aeronavelor are suprafata de 15.865 de metri patrati, iar costul lucrarilor de extindere pentru intreaga zona a fost de 21.471.180 lei (inclusiv TVA).

Cu aceasta ocazie, aeronava Tarom RO 382 Paris – Bucuresti a fost parcata si intampinata cu salutul cu apa.

Investitia a vizat realizarea a patru pozitii de parcare pentru aeronave cu litera de cod C (de tip Boeing B737, Airbus A320 sau similare), cu o suprafata de aproape 16.000 de metri patrati, precum si a instalatiilor necesare operarii acestora.

Initial, lucrarile au fost demarate pe 18 martie 2019, dar contractul a fost reziliat intrucat executantul nu a respectat clauzele contractuale referitoare la termenul de realizare.

Ulterior, a fost lansata o noua procedura de achizitie publica, fiind elaborate expertiza tehnica si documentatia necesara, iar pe data de 8 septembrie 2022 au reinceput lucrarile la acest obiectiv de investitii. Demararea procedurii de receptie a lucrarilor de extindere a avut loc pe 17 mai 2023. 

Articolul precedentMODERNIZARE LA METROU CU BANI DE LA BERD – 12 statii ale metroului georgian vor fi modernizate
Articolul următorEVOLUTIA SECTORULUI AUTO IN ROMANIA SI IN EUROPA – 73.645 autoturisme au fost inmatriculate in Romania in primul semestru si 6,58 milioane masini in Europa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.