DRUMUL APUSENILOR ESTE FINALIZAT IN PROPORTIE DE 95% – Drumul costa 146,4 milioane de lei. Receptia finala se va face la inceputul lunii august

Drumul Apusenilor este aproape finalizat. Lucrarile de modernizare a drumurilor judetene Beius –Budureasa – Stana de Vale – Coada Lacului au ajuns la un stadiu fizic de 95%.

Intre Beius si Budureasa stratul de uzura a fost turnat, iar in prezent se lucreaza la asternerea stratului de astfalt final intre Budureasa si Stana de Vale, pe o portiune de 7 km. Aici traficul rutier se desfasoara alternativ, pe o banda.

Executantul lucrarii este o asociere de firme, liderul asocierii fiind SC Drumuri Orasenesti SA. Valoarea totala a proiectului este de 146,4 milioane de lei, TVA inclusa, si este asigurata din fonduri europene, prin Programul Operational Regional 2014 – 2020.

In ceea ce priveste portiunea de 16 km dintre Stana de Vale si Coada Lacului, stratul de uzura a fost turnat pe o portiune de 9 km, iar la restul distantei se lucreaza in aceste zile. Pe aceasta portiune de drum, traficul rutier nu este permis.

Ne propunem ca in a doua jumatate a lunii iulie sa trasam marcajele, sa montam parapetii de protectie si semnalizarile. La inceputul lunii august se va face receptia finala a lucrarilor”, a precizat Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.

Tronsonul aflat in lucru, in lungime de 43 kilometri, face parte din proiectul „Traseul Regional Transilvania Nord, Drumul Apuseni”. Acesta cuprinde DJ 764 (Beius – Budureasa – Stana de Vale) si DJ 108J (Stana de Vale – Coada Lacului). Parte din proiectul Drumul Apusenilor este si un sector de 13 kilometri, pe DJ 108K, intre localitatea Remeti si limita dintre judetele Bihor si Cluj (Valea Draganuului). Lucrarile pe acest tronson au fost finalizate in luna august 2021.  

Articolul precedentPODUL PESTE SOMESUL MIC, DIN BONTIDA, VA FI GATA INTR-UN TIMP RECORD – Lucrarile depasesc 32 milioane lei
Articolul următor60 DE KM DE DRUMURI JUDETENE VOR FI MODERNIZATE – Investitia depaseste 297 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.