SE MODERNIZEAZA UNUL DIN CELE MAI ASTEPTATE DRUMURI DIN BOTOSANI – Reparatiile la drumul Avrameni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – Mitoc costa 50 de milioane de lei

Drumul Avrameni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – Mitoc a intrat in proces de modernizare. Lucrarea va fi realizata de o asociere formata din firmele: Vulturi Botosani, Try Grup Betoane Botosani si Dimex-2000 Company Bistrita-Nasaud. Durata de executie este de 15 luni de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor.

Valoarea totala a proiectului, in care este inclusa si TVA si cheltuielile neeligibile este de aproximativ 50 de milioane de lei, din care 41,5 milioane de lei o reprezinta finantarea obtinuta prin PNI „Anghel Saligny”, iar diferenta de 8,5 milioane de lei este asigurata de catre Consiliul Judetean Botosani.

Au inceput lucrarile la una dintre cele mai asteptate investitii din judetul Botosani. Este vorba de modernizeaza Drumului Judetean 294C, Avrameni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – Mitoc (DN24C), care se va realiza prin intermediul unei finantari obtinute de catre Consiliul Judetean Botosani in cadrul Programului National de Investitii Anghel Saligny”, anunta Consiliul Judetean Botosani.

Conducerea executiva a Consiliului Judetean Botosani si cea a Directiei Judetene de Drumuri si Poduri Botosani a dat in urma cu cateva zile ordinul de incepere a lucrarilor pe cei aproximativ opt kilometri de drum, care uneste comuna Avrameni de comuna Mitoc (DN24C) si care deschide accesul spre comuna Adaseni si satele Liveni si Loturi din comuna Manoleasa.

Este o investitie ceruta de multi ani de locuitorii din zona de Est a judetului. La preluarea mandatului am promis ca vom face acest drum si am cautat solutiile ca acest lucru sa se realizeze cat mai repede. Consiliul Judetean Botosani si-a asumat realizarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic, astfel incat in momentul deschiderii Programului National de Investitii «Anghel Saligny» toata documentatia tehnica sa fie gata. In paralel cu semnarea cererii de finantare am realizat, prin intermediul Directiei Judetene de Drumuri si licitatia pentru executia lucrarilor pentru a scurta timpii necesari realizarii investitiei”, a declarat Doina Federovici, presedintele Consiliului Judetean Botosani.

In cadrul Programului National de Investitii „Anghel Saligny”, consiliile judetene au primit, fiecare, cate 140 de milioane de lei, echivalentul a peste 28 de milioane de euro.

In ultimii ani, Consiliul Judetean Botosani a modernizat sectoare importante de drum judetean si vom continua sa facem acest lucru, pentru ca ne dorim sa avem mai putine drumuri de piatra si sa asiguram conditii bune de trafic pentru locuitorii din toate zonele judetului. Am solicitat constructorului sa faca lucrari de calitate, care sa reziste in timp”, a declarat Dorin Birta, vicepresedintele vicepresedintele CJ Botosani.

Prin Programul National de Investitii «Anghel Saligny» se vor moderniza 40 de km de drumuri judetene care, in acest moment, sunt de piatra”, a conchis Doina Federovici.

Articolul precedentCENTURA DE SUD-EST A ARADULUI A PRIMIT ACORDUL DE MEDIU – Anul viitor am putea circula pe noua centura, o sosea de 11 kilometri dotata cu pista de biciclete
Articolul următorROMATSA SI-A PREGATIT UN BUGET COLOSAL IN ACEST AN – Veniturile sunt estimate la 1,37 miliarde lei, iar profitul net la aproape 3 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.