CENTURA DE SUD-EST A ARADULUI A PRIMIT ACORDUL DE MEDIU – Anul viitor am putea circula pe noua centura, o sosea de 11 kilometri dotata cu pista de biciclete

Autoritatile judete au primit acordul de mediu pentru construirea Centurii de Sud-Est a Municipiului Arad. Proiectul reprezinta construirea ultimului segment al inelului de centura al municipiului. Astfel, Aradul va deveni primul municipiu resedinta de judet care va avea un inel de centura complet.

Scopul investitiei este fluidizarea traficului in municipiu si, mai ales, devierea traficului greu, de tranzit, pe aceasta ruta ocolitoare, diminuand poluarea cauzata de acesta la nivelul orasului, spune Iustin Cionca, presedintele Consiliului Judetean Arad.

Imi doresc ca proiectul sa decurga bine in continuare, iar in 2024 sa putem deja circula pe noua centura”, adauga el.

Proiectul centurii de sud-est include o sosea de 11 kilometri (dotata cu pista de biciclete), un pasaj trecere cale ferata (la Vladimirescu) si un pod peste Mures (la Fantanele), asigurandu-se legatura intre doua drumuri nationale DN69 Arad-Timisoara si DN7 Arad-Deva, dar si racordarea la Autostrada Nadlac-Arad-Timisoara.

Firma Porr a castigat licitatia pentru proiectarea si realizarea centurii de sud-est a municipiului Arad. Centura de sud-est va fi ultimul segment al inelului de centura al municipiului Arad. Astfel, Aradul va deveni primul municipiu resedinta de judet care va avea un inel de centura complet.

Este o lucrare in valoare de 308 milioane lei, iar termenul de finalizare este de 19 luni.

Centura de sud-est a municipiului Arad este cel mai important proiect de infrastructura rutiera al Consiliului Judetean Arad. Sedintele pentru proiectarea tehnica a investitiei au inceput in octombrie 2022.

Proiectul centurii de sud-est include o sosea de 11 kilometri (dotata cu pista de biciclete), un pasaj de trecere peste calea ferata la Vladimirescu si un pod peste Mures (la Fantanele). Odata cu finalizarea ei, va fi asigurata legatura intre doua drumuri nationale, DN 69 Arad-Timisoara si DN 7 Arad-Deva, dar si racordarea la autostrada Nadlac-Arad-Timisoara.

Aradul va deveni primul municipiu resedinta de judet care va avea un inel de centura complet. Este o lucrare in valoare de 308 milioane lei, iar termenul de finalizare este de 19 luni.

Pe noul inel de centura se va putea circula din anul 2024.

Presedintele Consiliului Judetean Arad a semnat la finalul anului 2022 contractul pentru proiectarea tehnica si executia centurii de sud-est, in prezenta premierului Nicolae Ciuca si a ministrului de Interne Lucian Bode, aflati intr-o vizita la Arad.

Este vorba de o investitie in valoare de 308 milioane lei, iar termenul de finalizare este de 19 luni.

Articolul precedentTERMINALUL NOU DE PASAGERI AL AEROPORTULUI DIN ORADEA ARE AUTORIZATIE – Incep lucrarile de constructive, terminalul ar putea fi gata la finalul anului
Articolul următorSE MODERNIZEAZA UNUL DIN CELE MAI ASTEPTATE DRUMURI DIN BOTOSANI – Reparatiile la drumul Avrameni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – Mitoc costa 50 de milioane de lei

1 COMENTARIU

  1. Nu vreau să fiu pesimist. Construcții centurii SE este un proiect important ce a necesitat multă muncă și energie din partea CJ. Dar să numim centura Aradului inel complet este o supraestimare. Numai o privire rapidă pe Google Maps va arăta faptul că centura Aradului numai inel nu este…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.