CASTIGATOR PENTRU TRONSONUL 1 AL DRUMULUI EXPRES CRAIOVA-PITESTI – Romanii si turcii continua lucrarile la drumul construit de italienii de la Tirrena Scavi in proportie de 57%. Contractul e de 439,29 milioane de lei, fara TVA

A fost desemnat castigatorul contractului pentru finalizarea lucrarilor pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Pitesti (17,7 km), anunta ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Contractul precedent a fost reziliat la sfarsitul anului trecut, dupa ce constructorul italian nu a mai fost capabil sa continue lucrarile. Contractul cu italienii de la Tirrena Scavi a fost reziliat in decembrie 2022 la stadiul de circa 57% din cauza slabei mobilizari in santier.

Avem castigator pentru continuarea constructiei Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova-Pitesti. Pentru reluarea si finalizarea executiei lucrarilor pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Pitesti, a fost desemnat castigatorul licitatiei, fiind vorba despre asocierea Ozaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi AS (lider de asociere) – Strade Bauunternehmung SRL – Visio Construction Works SRL”, anunta secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu.

Castigatorul are la dispozitie 439,29 milioane lei, fara TVA si 18 luni pentru finalizarea lucrarilor ramase de executat in urma rezilierii contractului cu fostul antreprenor din decembrie 2022, al caror stadiu fizic a ramas la 57,06%.

Asocierea de constructori romani si turci va avea la dispozitie 439,29 milioane de lei (fara TVA) si 18 luni pentru a finaliza lucrarile, dupa semnarea contractului. Finantarea lucrarilor intre Craiova si Robanesti este asigurata din Fonduri Europene Nerambursabile, iar procedurile pentru semnarea contractului vor putea fi demarate peste 10 zile, daca nu vor fi depuse contestatii”, mai spune Grindeanu.

Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Pitesti are o lungime de 17,7 km si are ca punct de inceput desprinderea din varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova, iar ca punct final, limita judetului Dolj cu Olt. Acest tronson traverseaza teritoriile administrative ale localitatilor Craiova, Ghercesti, Pielesti si Robanesti.

Inca 31,7 km aferenti Lotului 3 al Drumului Expres Craiova-Pitesti, cuprins intre Slatina si Colonesti, vor fi dati in trafic la sfarsitul acestui an, inainte de termenul contractual.

De asemenea, anul trecut au fost dati in trafic primii 40 km de drum expres in Romania aferenti Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Pitesti.

Drumul Expres Craiova-Pitesti este impartit in 4 tronsoane. Va avea o lungime de peste 121 km si cate 2 benzi pe fiecare sens. Vor fi realizate 10 intersectii rutiere si 75 de poduri si pasaje.

Dupa expirarea perioadei de contestatii si semnarea noului contract, vom sprijini noul constructor, in asa fel incat perioada de executie a lucrarilor sa fie cat mai scurta”, mai spune Scriosteanu.

In prezent, doar pe o treime se poate circula, restul fiind in diferite stadii de realizare.

In vara lui 2022 au fost dati in trafic primii 40 km de drum expres în România aferent̗i Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Pites̗ti.

Drumul Expres DX12:

Lungime: 121 km

Viteza de proiectare: 120 km/h

Platforma: 22 metri

Partea carosabila: 4 x 3,5 metri

Spatiu median: 3 metri

Acostamente: 2 x 1,5 metri

Benzi de incadrare: 4 x 0,5 metri

Articolul precedentUN NOU SANTIER PE AUTOSTRADA BUCURESTIULUI – Start bun pentru lucrarile de largire la 4 benzi pe Centura Capitalei, de la A1 spre Pasajul Domnesti
Articolul următorIN TARGOVISTE APAR 1.235 NOI LOCURI DE PARCARE – Una dintre parcari se construieste pe cinci etaje, in curtea Spitalului Judetean de Urgenta, iar alta de 500 de locuri langa Dambovita Arena

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.