PASAJ DE 132,5 MILIOANE LEI LA PREDEAL-RASNOV – Se va construi un sens giratoriu suspendat, cu patru accese

Un pasaj rutier va fi construit la intersectia DN1 cu DN73A (Predeal – Rasnov). In Comisia Tehnico – Economica a Ministerului Transporturilor, au fost aprobati indicatorii pentru pasajul rutier, care va fi realizat la intersectia DN1 cu DN73A.

Este vorba despre realizarea unui sens giratoriu suspendat, cu patru accese, pozitionat deasupra intersectiei existente. Din sensul giratoriu intra/se desprind 4 rampe care asigura fluidizarea traficului ce vine dinspre Bucuresti/Brasov si se deplaseaza spre Brasov/Rasnov, respectiv rampa 1 Bucuresti – Brasov, rampa 2 Brasov – Bucuresti, rampa 3 Bucuresti – Rasnov / Rasnov – Bucuresti si rampa 4 spre Brasov”, anunta secretarul de stat din Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, Irinel Ionel Scriosteanu.

Sensul giratoriu suspendat va avea o structura de rezistenta de tip circular, continua pe 6 pile, dispuse radial. Cele 6 deschideri vor avea tabliere cu structura mixta otel-beton.

In sensul giratoriu circulatia se va desfasura pe 2 benzi. Raza externa a sensului giratoriu va fi de 35 m, iar raza interna de 21,8 m.

Gabaritul de libera trecere pe sub sensul giratoriu va fi de 5 m.

Valoarea investitiei va fi de circa 132,5 milioane de lei, cu TVA inclusa, iar durata de executie de 30 de luni.

Finantarea obiectivului va fi realizata din fonduri externe nerambursabile si de la bugetul de stat prin Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.

De asemenea, pe 23 decembrie 2021 au fost aprobate si proiectele pentru cele doua pasaje supraterane de la Sinaia, tot pe DN 1 Valea Prahovei. In paralel cu proiectele de fluidizare a circulatiei de pe Valea Prahovei, CNAIR reia demersurile pentru finalizarea lucrarilor de modernizare de pe DN 73 Pitesti-Bran-Brasov, in timp ce la Compania Nationala de Investitii (Ministerul Dezvoltarii) se pregateste proiectul pentru executia Drumului Judtean pe Valea Doftanei Campina-Sacele.

Articolul precedentPROBLEME LA AUTOSTRADA PASCANI-SUCEAVA – Prestatorul nu reuseste sa mobilizeze in teren utilajele asumate in cadrul ofertei depuse si acumuleaza penalitati
Articolul următorDACIA A CRESCUT IN PANDEMIE – Peste 500.000 unitati vandute in 2021. Romanii au preferat modelele Sandero si Duster

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.