AEROPORTUL DIN CLUJ ISI EXTINDE TERMINALUL DE PASAGERI – Investitia se ridica la aproape 366 milioane lei

Aeroportul International Avram Iancu din Cluj anunta demararea lucrarilor de executie pentru extinderea terminalului de pasageri plecari pe latura de Nord, printr-o investitie in valoare de 365,7 milioane de lei. Implementarea noului proiect presupune extinderea terminalului plecari cu aproximativ 7.200 de metri patrati si a platformei de stationare aeronave cu aproape 9.000 de metri patrati. Aeroportul se asteapta sa depaseasca 3 milioane de pasageri in acest an.

Noile spatii vor fi dotate cu aparate de securitate de ultima generatie de tip standard C3 si vor fi realizate doua porti de imbarcare pentru zborurile externe si o poarta de imbarcare pentru zborurile interne. Odata cu finalizarea lucrarilor, va fi optimizata gestionarea fluxului de pasageri in intervalele de timp aglomerate, in special la orele de varf.

In noua configuratie, terminalul plecari si platforma extinsa de parcare pentru aeronave raspund nevoilor traficului de pasageri aflat in crestere, dar si numarului mai mare de zboruri preconizat pentru urmatoarea perioada.

Valoarea totala a contractului de finantare a proiectului este 365.708.900,80 de lei, din care valoarea cofinantarii Uniunii Europene este de 129.618.899 de lei, iar 19.824.066,83 de lei sunt asigurati de la bugetul de stat.

Extinderea terminalului va duce la cresterea capacitatii de procesare a pasagerilor si a bagajelor si va contribui la reducerea timpului pentru efectuarea formalitatilor de check-in, a controlului de securitate si a controlului documentelor la frontiera. Este un proiect foarte important, avand in vedere ca in anul 2023 vom depasi 3 milioane de pasageri si estimam cresteri ale traficului de pasageri si pentru anii urmatori. De la inceputul anului, pe Aeroportul International Cluj am inregistrat aproximativ 1,3 milioane de pasageri cu 11% mai mult decat in aceeasi perioada a anului 2019 si cu aproximativ 47% mai mult decat anul trecut”, a declarat directorul general al Aeroportului International Cluj, David Ciceo.

Pentru proiectul „Extindere terminal pasageri plecari pe latura de Nord” – cod SMIS 2014+ 155602, perioada de implementare este de 24 de luni, respectiv intre data de 1 ianuarie 2022 si 31 decembrie 2023. Proiectul este cofinantat din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014 – 2020.

Articolul precedentINCEPE MODERNIZAREA DRUMULUI JUDETEAN COTUSCA-VIISOARA DIN BOTOSANI – Lucrarile se intind pe 6 km si costa 24 milioane lei
Articolul următorPASAJUL DOAMNA GHICA E APROAPE GATA – Pasajul este in grafic pentru finalul lunii august

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.