PASAJUL DOAMNA GHICA E APROAPE GATA – Pasajul este in grafic pentru finalul lunii august

Pasajul Doamna Ghica din Capitala, o lucrare foarte asteptata de bucuresteni, se afla in grafic pentru finalul lunii august, spune primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

„Noutati de la pasajul Doamna Ghica. In aceasta dimineata a inceput turnarea betonului (…) Urmeaza suprabetonare, hidroizolare si asfaltare. In grafic pentru finalul lui august”, anunta Primaria Sectorului 2.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, precizeaza ca investitia a trecut cu bine receptia de faza determinanta la pasaj (armare), realizata cu reprezentantii Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC).

Primaria Sectorului 2 este in faza de lansare a caietului de sarcini pentru studiul de fezabilitate privind tramvaiul care sa lege Pantelimon de Pipera, declara in martie primarul de sector Radu Mihaiu. Potrivit acestuia, tramvaiul este una dintre cele mai eficiente metode de transport in comun.

Din acest motiv, cred eu, acest tramvai care transporta un cartier dormitor Pantelimon catre cartierul de business Pipera si care poate sa o faca intr-un termen scurt este foarte, foarte important pentru a reduce traficul”, afirma edilul Sectorului 2.

La finele lunii trecute, viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu anunta ca lucrarile la Pasajul Doamna Ghica erau realizate in proportie de 78%, urmand ca din septembrie sa se circule pe acest pasaj.

Din septembrie 2023, Pasajul Doamna Ghica – una din cele mai mari lucrari de infrastructura din Bucuresti – va realiza legatura dintre Nordul si Estul Capitalei. Noul pod va asigura continuitatea traficului pe Strada Doamna Ghica peste Soseaua Colentina, pe care o supratraverseaza”, explica atunci viceprimarul Stelian Bujduveanu.

Iata ce spunea acelasi Nicusor Dan la finalul lunii martie, despre finalizarea acestui proiect:

S-a finalizat montarea tablierului metalic la Pasajul Doamna Ghica, iar la inceputul acestei toamne se va circula pe acest pod. Tramvaiul 21 revine pe vechiul traseu de la 1 aprilie. Dupa ce se va termina etapa de montaj, se va suprabetona si asfalta podul, se vor realiza marcajele rutiere si sistemele de iluminat iar apoi pasajul va fi deschis traficului rutier. Subliniez faptul ca lucrarile de investitii se fac cu bani si aceia platiti la timp. Am preluat o gaura in mijlocul orasului si conturile blocate. Mai intai am rezolvat situatia financiara iar apoi, dupa ce s-au platit datoriile, lucrarile au inceput sa avanseze”, spunea Nicusor Dan, la finalul lunii martie.

Pasajul Doamna Ghica, parte importanta a inelului median, permite realizarea legaturii intre zona de nord si zona de sud a orasului, iar pasajul construit, pe directia Pipera – Piata Delfinului, va asigura continuitatea traficului pe strada Doamna Ghica, peste soseaua Colentina, pe care o va supratraversa.

Pasajul rutier suprateran de la Doamna Ghica este facut de Primaria Capitalei, constructorul – Trustul de Cladiri Metropolitane.

Lucrarile la pasajul de la Doamna Ghica au inceput in 2018 si aveau termen de finalizare mai 2020.

Pasajul este facut de Primaria Capitalei, Primaria Sectorului 2 contribuind cu o parte din bani.

Pasajul este prevazut cu doua benzi pe sens. Are o lungime de 216 m, iar rampele de acces au lungimi de 96 m.

Valoarea lucrarilor de proiectare si executie a fost estimata la 110.034.377,95 lei fara TVA.

Articolul precedentAEROPORTUL DIN CLUJ ISI EXTINDE TERMINALUL DE PASAGERI – Investitia se ridica la aproape 366 milioane lei
Articolul următorDE ANUL VIITOR VOM CIRCULA PE AUTOSTRADA MOLDOVEI – Tronsonul Pascani-Suceava va fi scos la licitatie in acest an

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.