INCEPE MODERNIZAREA DRUMULUI JUDETEAN COTUSCA-VIISOARA DIN BOTOSANI – Lucrarile se intind pe 6 km si costa 24 milioane lei

DCIM100MEDIADJI_0991.JPG

In aceasta saptamana, au demarat lucrarile de modernizare a Drumului Judetean DJ293A Viisoara-Viisoara Mica-Cotusca. Este primul dintre cele cinci drumuri judetene ce vor fi modernizate prin intermediul unei finantari obtinute de catre Consiliul Judetean Botosani in cadrul Programului National de Investitii „Anghel Saligny”.

Lucrarile pe DJ293A, Viisoara – Viisoara Mica – Cotusca, se vor intinde pe o distanta de 6 kilometri, iar durata de executie este de 18 luni. Structura drumului este formata dintr-un strat de balast de 25 de centimetri si unul de piatra sparta de 15 centimetri, peste care se vor asterne doua straturi de asfalt de 10 centimetri.

Valoarea totala a proiectului, in care este inclusa si TVA si cheltuielile neeligibile este de aproximativ 24 de milioane de lei.

Reprezentantii Directiei Judetene de Drumuri si Poduri Botosani, in prezenta presedintelui Consiliului Judetean Botosani, Doina Federovici, a vicepresedintelui Dorin Birta, a primarilor Laurentiu Rambu (Viisoara) si Viorel Ciobanu (Cotusca) si a dirigintelui de santier, au predat constructorului amplasamentul drumului pentru demararea lucrarilor de modernizare.

Pentru drumul Cotusca – Viisoara, Consiliul Judetean Botosani, a obtinut, in cadrul Programului National de Investitii «Anghel Saligny», o finantare de peste 23,3 milioane de lei, la care se adauga o cofinantare de aproximativ 600.000 de lei. Modernizarea drumurilor de piatra din judet a fost unul dintre angajamentele pe care le-am luat, iar ceea ce am promis se materializeaza astazi prin demararea lucrarilor. Acest drum va asigura atat confortul locuitorilor din zona, dar va scurta si distanta dintre Cotusca si Darabani cu aproximativ 10 kilometri”, a declarat Doina Federovici, presedintele Consiliului Judetean Botosani.

In cadrul Programului National de Investitii „Anghel Saligny”, consiliile judetene au primit, fiecare, cate 140 de milioane de lei, echivalentul a peste 28 de milioane de euro.

La fel ca si la celelalte investitii, solicitam constructorului sa faca lucrari de calitate, pentru ca ne dorim o infrastructura rutiera care sa nu puna niciun fel de problema participantilor la trafic si sa reziste in timp. Este un proiect mult asteptat de catre locuitorii celor doua comune si sper ca implementarea lui sa aduca noi oportunitati de dezvoltarea zonei”, a declarat Dorin Birta, vicepresedintele CJ Botosani.

Prin Programul National de Investitii «Anghel Saligny» se vor moderniza 40 de kilometri de drumuri judetene care, in acest moment, sunt de piatra. Am eficientizat modul de lucru, ne-am asumat noi proiectarea si astfel, astazi suntem in ipostaza de a demara efectiv lucrarile de modernizare a acestor drumuri judetene”, a conchis Doina Federovici.

Articolul precedentSE DESCHIDE TRASFAGARASANUL – Circulatia va fi permisa doar pe timpul zilei, intre orele 7.00 si 21.00
Articolul următorAEROPORTUL DIN CLUJ ISI EXTINDE TERMINALUL DE PASAGERI – Investitia se ridica la aproape 366 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.