SE DESCHIDE TRASFAGARASANUL – Circulatia va fi permisa doar pe timpul zilei, intre orele 7.00 si 21.00

Se deschide circulatia pe cel mai spectaculos drum montan din tara noastra, Transfagarasan (DN7C), incepand de miercuri, 21 iunie, de la ora 8.00, intre Piscul Negru (km 104) si Cabana Balea Cascada (km 130+800).

Pe acest sector de drum, aflat la mare altitudine, circulatia va fi permisa doar pe timpul zilei (intre orele 7.00 – 21.00), iar in cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile drumul va fi inchis temporar, pana cand vremea va permite redeschiderea drumului in conditii de siguranta.

Pentru a va putea bucura de frumusetea acestui drum unic in lume este recomandat sa circulate cu atentie si sa respectati restrictiile impuse. Este important sa acordati o atentie suplimentara atunci cand circulati pe acest drum, avand in vedere ca anul acesta a crescut numarul ursilor care se deplaseaza si chiar stationeaza pe partea carosabila”, spune seful CNAIR, Cristian Pistol.

Transfagarasan este drumul printre muntii Fagarasului, ce incepe din localitatea Bascov, judetul Arges si se termina in apropierea localitatii Cartisoara, judetul Sibiu. Cu o lungime de aproximativ 152 Km, parte a DN 7 C, drumul face legatura intre cele doua provincii istorice Muntenia si Transilvania.

Pentru a evita evenimente nedorite este foarte important sa nu incercati sa hraniti ursii, chiar daca va aflati in autovehicul si sa nu faceti gesturi care ar putea sa genereze un comportament agresiv al acestora”, adauga el.

Drumul a fost finalizat pe 20 septembrie 1974. Cea mai inalta altitudine la care ajunge drumul este de 2042 metri (in zona tunelului de la Balea), fiind situat dupa Transalpina care are o altitudine maxima de 2145 metri.

Drumul are 833 de podete si 28 de viaducte.

Articolul precedentSOSESC TRAMVAIELE NOI IN BUCURESTI – Au ajuns 40 din cele 100 de tramvaie Imperio de la Arad
Articolul următorINCEPE MODERNIZAREA DRUMULUI JUDETEAN COTUSCA-VIISOARA DIN BOTOSANI – Lucrarile se intind pe 6 km si costa 24 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.