TOATA AUTOSTRADA MOLDOVEI INTRA IN EXECUTIE – Lotul 3 Pietroasele-Buzau, de 1,16 miliarde lei, fara TVA, va putea fi semnat

Toata Autostrada Moldovei A7 va fi in executie in acelasi timp in curand. Curtea de Apel Bucuresti a respins astazi definitiv contestatia depusa de compania Danlin XXL pentru executia lucrarilor pentru Lotul 3 Pietroasele-Buzau al Autostrazii Ploiesti – Buzau. Acum, urmeaza desemnarea castigatorului, iar apoi semnarea contractului pentru constructia celor 13,9 km aferenti acestui lot, spune secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu.

Lotul 3 al Autostrazii Ploiesti – Buzau (Pietroasele-Municipiul Buzau) are o lungime de 13,9 km si trebuie finalizat in 20 de luni.

Valoarea estimata a contractului este de 1,16 miliarde lei, fara TVA.

In octombrie 2022, CNAIR a anuntat ca a desemnat un nou castigator pentru constructia Lotului 3 (Pietroasele-Municipiul Buzau) al Autostrazii Ploiesti-Buzau (sectiune a A7). Ofertantul desemnat castigator este asocierea NUROL INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI (LIDER DE ASOCIERE) – MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S., cu pretul de 1.093.470.823,76 lei fara TVA.

Anterior, ministrul Grindeanu anunta in luna martie 2022 ca a fost desemnat castigatorul contractului pentru constructia lotului 3 (Pietroasele – Municipiul Buzau) al autostrazii Ploiesti-Buzau (A7), in valoare de peste 947,7 milioane de lei. Ofertantul desemnat castigator atunci era Asocierea DRUM ASFALT SRL (lider de asociere) – ILGAZ INSAAT TICARET A.S. – OPR ASFALT SRL – OBRAS PUBLICAS Y RAGADIOS SA – TRAMECO SA, cu pretul de 947.745.642,28 lei fara TVA.

Lucrarile prevazute in cele 20 luni contractuale sunt:

  • 13,9 km lungime traseu
  • 2 noduri rutiere
  • 7 poduri si pasaje
  • 1 parcare (stanga/dreapta) tip S3
  • 1 Centru de Intretinere si Coordonare

Si pentru acest lot exista elemente de noutate, dupa cum urmeaza:

  • perdele forestiere (35.6247 ha)
  • 12 spatii de incarcare a autoturismelor electrice

Intregul sector Ploiesti-Buzau al A7 (Autostrada Moldova) are o lungime totala de 63,25 km.

Autostrada Moldovei va fi primul drum de mare viteza care va lega Moldova de Muntenia si reprezinta cel mai mare proiect de infrastructura finantat prin Programul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).

A7 Ploiesti – Buzau este alcatuita din: Lotul 1, Ploiesti (Dumbrava)-Mizil; Lotul 2, Mizil-Pietroasele; Lotul 3 Pietroasele – Buzau.

Autostrada Ploiesti-Buzau are o lungime de 63,25 km si se imparte in 3 tronsoane distincte:

  • Tronsonul 1 – Dumbrava (Autostrada Bucuresti – Ploiesti) si Mizil (DJ 100C), km 0+000 – km 21+000
  • Tronsonul 2 – Mizil (DJ 100C) – Pietrosu (DJ 203G), km 21+000 – km 49+350
  • Tronsonul 3 – Pietrosu (DJ 203G) – Municipiul Buzau (DN 2B), km 49+350 – km 63+250.

Cele trei tronsoane au fost scos la licitatie inca din iunie 2021, iar in total cele trei loturi au o lungime de 63 km. Depunerea ofertelor – 39 la numar – s-a facut in luna septembrie.

Valoarea estimata a contractelor este cuprinsa intre 4,29 de miliarde de lei si 5,06 miliarde de lei. Cel mai scump lot este Dumbrava – Mizil, cu o valoare estimata cuprinsa intre 1,65 de miliarde de lei si 1,95 de miliarde de lei.

Sunt prevazute 6 noduri rutiere, 42 de poduri/pasaje/viaducte, 4 parcari/spatii de servicii si 2 centre de intretinere, perdele forestiere de-a lungul intregii autostrazi si statii de incarcare pentru vehicule electrice in spatiile de servicii.

Articolul precedentAEROPORTUL BANEASA REDEVINE FUNCTIONAL – A fost anuntata prima companie care va zbura de pe aeroport
Articolul următorMASURI EXTREME DUPA INCIDENTUL FEROVIAR DE LA TOPORU – Autoritatea de Siguranta Feroviara Romana a tras pe dreapta compania United Railways, desi culpa se retine mecanicului de locomotiva care a provocat ciocnirea cu o alta locomotiva. OPSFPR: „Masura luata este abuziva si are implicatii majore in sistemul concurential din transportul feroviar de marfa”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.