AEROPORTUL BANEASA REDEVINE FUNCTIONAL – A fost anuntata prima companie care va zbura de pe aeroport

Compania aeriana italiana Aeroitalia devine prima companie care va opera zboruri regulate pe Aeroportul International Bucuresti Baneasa „Aurel Vlaicu„, informeaza Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB).

Evenimentul de lansare a operatiunilor de zbor Aeroitalia de pe Aeroportul International Bucuresti Baneasa este programat joi, iar primul zbor va avea loc pe 2 iunie 2023, pe ruta Bucuresti Baneasa – Roma Fiumicino.

Aeroitalia este o companie aeriana italiana fondata in anul 2022. Opereaza o flota de Boeing 737-800 catre destinatii europene.

Datorita legaturilor operate de Aeroitalia catre si de la Aeroportul Roma Fiumicino, pasagerii vor putea ajunge de la Bucuresti si la Alghero, Bergamo, Comiso, Olbia si Palermo, cu un singur bilet, conexiune garantata, bagajul de cala urmand a fi trimis direct la destinatia finala, anunta CNAB.

Aeroportul Aurel Vlaicu/ Baneasa din Nordul Capitalei s-a redeschis pe 1 august, cu ocazia aniversarii a 110 ani de la inaugurare. Aeroportul a reintrat in circuitul curselor comerciale, dupa o pauza de noua ani. 

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti administreaza cele doua aeroporturi principale ale Romaniei: Aeroportul International Henri Coanda si Aeroportul International Aurel Vlaicu, anul acesta fiind tranzitate de peste 3,1 milioane de pasageri. Numarul este cu 3% peste nivelul de dinainte de pandemie si cu 54% in crestere fata de aceeasi perioada a anului anterior.

Istoria acestui aeroport a inceput in 1992 cand aici s-a deschis o scoala de pilotaj pentru militari, insa acesta a fost deschis in 1920, fiind al treilea cel mai vechi aeroport din lume.

Planul pe termen mediu este ca Aeroportul Baneasa sa atinga aproximativ un milion de pasageri pe an.

Reluarea curselor comerciale de linie a avut loc dupa 9 ani in care aeroportul a fost inchis pentru aceste zboruri si a trecut printr-un program de modernizare a cladirilor si a echipamentelor aeroportuare.

Spre deosebire de Aeroportul Otopeni unde pasagerii trebuie sa vina cu cel putin doua ore inainte de imbarcare, la Baneasa timpul va fi chiar de sub o ora.

Articolul precedentDRUMUL APUSENILOR A FOST REABILITAT CU FONDURI EUROPENE – Cei 25 km de drum au fost modernizati cu 132 milioane de lei
Articolul următorTOATA AUTOSTRADA MOLDOVEI INTRA IN EXECUTIE – Lotul 3 Pietroasele-Buzau, de 1,16 miliarde lei, fara TVA, va putea fi semnat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.