DRUMUL APUSENILOR A FOST REABILITAT CU FONDURI EUROPENE – Cei 25 km de drum au fost modernizati cu 132 milioane de lei

Drumul Apusenilor, în lungime de peste 25 de km, a fost complet modernizat cu fonduri europene. Drumul traverseaza una dintre cele mai spectaculoase zone ale Romaniei. Reabilitarea drumurilor judetene DJ 764B si DJ 108K, traseu cunoscut sub numele de ”Drumul Apusenilor”, a costat 132 milioane lei.

Lucrarile de modernizare sunt parte a proiectului european ce urmareste conectarea localitatilor din judetele Cluj si Bihor la Reteaua de transport TEN-T.

Traseul judetean de importanta turistica „Drumului Apusenilor”, în lungime totala de peste 25 de km, începe de la intrarea în localitatea Valea Draganului (intersectia cu DN1), continua pana în proximitatea Barajului Dragan-Floroiu si ajunge pana la limita administrativa cu judetul Bihor.

În cadrul proiectului au fost modernizate peste 80 de podete si 7 poduri, din care cel amplasat pe raul Crisul Repede a fost construit de la zero. Au mai fost construite 9,5 km de trotuare, 7 statii de autobuz, 5 zone de parking auto si au fost amenajate peste 50 de intersectii cu drumurile laterale. De asemenea, au fost montati 10,6 km de parapete metalice, construiti 7,2 km de ziduri de sprijin si a fost realizat întreg sistemul de semnalizare si marcaj auto. Nu în ultimul rand, pe circa 6 km au fost plantati puieti de tei si platan.

Avem un traseu complet modernizat, foarte spectaculos, cu un imens potential turistic, care traverseaza una dintre cele mai atractive zone din Muntii Apuseni. Felicit echipa de implementare a proiectului si antreprenorul lucrarilor pentru reusita investitiei”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

Traseul judetean de importanta turistica „Drumului Apusenilor”, în lungime totale de peste 25 km, incepe de la intrarea în localitatea Valea Draganului (intersectia cu DN1), continua pana în proximitatea Barajului Dragan-Floroiu si ajunge pana la limita administrativa cu judetul Bihor.

Articolul precedentNOUL TERMINAL AL AEROPORTULUI DIN IASI, CONSTRUIT 30% – Lucrarile costa 328 milioane de lei fara TVA si vor fi gata in decembrie
Articolul următorAEROPORTUL BANEASA REDEVINE FUNCTIONAL – A fost anuntata prima companie care va zbura de pe aeroport

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.