TREI NOI DRUMURI JUDETENE DIN CLUJ VOR FI INCLUSE PE LISTA CU FINANTARE PRIN POR 2021-2027 – Investitia depaseste 45 milioane euro. Drumurile propuse au regim de prioritate ridicat

Consiliul pentru Dezvoltare Regionala Nord-Vest, organism decizional care coordoneaza procesul de dezvoltare regionala in intreaga regiune, a aprobat includerea a trei noi drumuri judetene in lista cu proiecte propuse la finantare prin POR 2021-2027. CDR Nord-Vest a informat Consiliul Judetean Cluj cu privire la aprobarea listei cu proiectele propuse a fi finantate prin POR 2021-2027.

Cele trei proiecte strategice de importanta majora pentru judetul Cluj, incluse in hotararea CDR si propuse pentru finantare sunt urmatoarele:

  1. Drumul de legatura intre nodul Ciurila de pe Autostrada A3 si Centura Metropolitana Cluj-Napoca, in lungime de 15 km
  2. Drumul de acces inspre Spitalul Pediatric Monobloc, in lungime de 1,5 km
  3. Varianta de legatura intre strazile 1 Mai (DN 1C) si strada Bistritei din municipiul Dej, in lungime de 1,7 km

Drumurile propuse au regim de prioritate ridicat, principalul lor scop fiind acela de asigurare a unei conectivitati sporite intre polurile urbane si caile de comunicare incadrate ca si coridoare ale retelei europene de transport (TEN-T). Prin crearea acestor noi fluxuri de transport se acopera unele dintre nevoile principale ale judetului Cluj in infrastructura de transport si se creeaza premisele unei dezvoltari echilibrate a intregului judet.

Toate cele trei trasee de drumuri judetene propuse de Consiliul Judetean, care asigura o conectivitate extrem de ridicata la reteaua de transport TEN-T, au fost incluse in lista proiectelor propuse pentru finantare din fonduri europene. Valoarea estimata a investitiei pentru noile drumuri judetene este de peste 45 de milioane de euro”, spune Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Se reia traficul pe podul amplasat pe DJ 107P

De asemenea, CJ Cluj anunta ca se reia traficul rutier pe podul amplasat pe drumul judetean DJ 107P, pentru vehiculele cu masa sub 3,5 tone pe podul situat la km 4+310 al drumului judetean DJ 107P Gilau (DN 1) – Somesu Rece – Marisel – DN 1R.

Incepand de astazi, participantii la trafic pot traversa acest pod in conditii de siguranta. Impreuna cu celelalte autoritati implicate am reusit ca, intr-un timp record, sa redam oamenilor circulatia pe acest segment de drum judetean extrem de circulat, atat de turisti cat si de clujenii din zona de munte”, spune Alin Tise.

Deschiderea traficului rutier a fost posibila in urma aprobarii expertului si a testelor efectuate cu acest prilej, respectiv in baza avizului emis de Politia Rutiera Cluj.

Circulatia pe podul din zona Gilau-Somesul Cald se va realiza cu anumite restrictii, dupa cum urmeaza:

  • Accesul este interzis vehiculelor cu masa totala maxim autorizata mai mare de 3,5 tone
  • Accesul este interzis vehiculelor cu o inaltime mai mare de 2,5 metri
  • Viteza de circulatie este limitata la 5 km/h
  • Impunerea unui interval de cel putin 40 metri intre vehicule

CJ Cluj precizeaza ca, in urma expertizarii tehnice a podului, au fost executate in regim de urgenta lucrari de punere in siguranta, prin montarea unei palei metalice pe un pilon de sustinere si a unor prese care tin podul sub presiune.

Articolul precedentSCHIMBARI IN CONSTRUIREA DRUMULUI EXPRES ARAD-ORADEA – Au fost create noi conexiuni cu autostrazi din Romania si Ungaria
Articolul următorTREI NOI PASAJE RUTIERE IN SINAIA SI AZUGA – CNAIR semneaza parteneriat cu Consiliul Judetean Prahova

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.