TREI NOI PASAJE RUTIERE IN SINAIA SI AZUGA – CNAIR semneaza parteneriat cu Consiliul Judetean Prahova

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunta ca seria parteneriatelor cu autoritatile locale continua. Astfel, CNAIR a semnat marti, 2 august 2022, protocoale de colaborare cu reprezentantii Consiliului Judetean Prahova pentru constructia a trei pasaje rutiere pe DN1 la Sinaia si Azuga.

Pasajele rutiere vor fi situate astfel:

– Pasaj rutier la intersectia DN 1 cu Bulevardul Republicii (Sinaia Sud);

– Pasaj rutier la intersectia DN 1 cu Bulevardul Ferdinand (Sinaia Nord);

– Pasaj rutier la intersectia DN 1 cu Strada Prahovei (Azuga).

Finantarea lucrarilor este asigurata din POIM.

Aceste pasaje, asteptate atat de oamenii din zona, cat si de cei care tranziteaza DN1, vor fi foarte utile pentru fluidizarea traficului rutier pe traseul Bucuresti – Sinaia”, spune Grindeanu.

Lumea Infrastructurii” a scris despre proiectul constructiei celor trei pasaje.

Pasajele rutiere din Sinaia

Astfel, Guvernul a aprobat in februarie 2022 indicatorii tehnico-economici pentru realizarea a doua pasaje rutiere in orasul Sinaia, judetul Prahova, cu scopul fluidizarii traficului in zona.

Doua pasaje rutiere supraterane vor fi construite in Sinaia, in nordul si sudul orasului, pentru a fluidiza traficul de pe Valea Prahovei, care este mereu o provocare pentru orice sofer si turist. Valoarea acestora este estimata la 110,06 milioane lei cu TVA. Pasajele vor duce la fluidizarea traficului, la reducerea ambuteiajelor si riscului accidentelor, la scaderea poluarii fonice si a reducerii noxelor.

In prezent, traficul se realizeaza cu dificultate in orasul Sinaia din cauza numarului mare de autovehicule care tranziteaza orasul in fiecare zi. Realizarea celor doua pasaje este necesara pentru fluidizarea traficului in orasul Sinaia, a cresterii gradului de siguranta rutiera si implicit a scaderii riscului de accidente rutiere.

Unul dintre pasajele rutiere va fi construit la intersectia DN 1 cu Bulevardul Republicii (Sinaia Sud). Valoarea totala a investitiei (inclusiv TVA) este 53.490.000 lei. Pasajul va avea o lungime de 438 metri.

Pe acest pasaj rutier se prevad: parapet de siguranta din profil metalic zincat pentru siguranta circulatiei rutiere tip H4b, glisiere de protectie, sisteme de colectare ale apelor pluviale, instalatii de iluminat etc.

Sunt prevazute lucrari de marcaje rutiere longitudinale si transversale. Pasajul rutier suprateran va fi dotat cu semnalizare rutiera verticala si orizontala. Este prevazut iluminatul pasajului, a zonelor adiacente si a zonelor de acces in si dinspre pasaj, cu corpuri de iluminat tip LED amplasati pe stalpi.

Pasajul rutier va avea 5 deschideri, din care 3 deschideri sunt mixte din otel-beton, continue si 2 deschideri simplu rezemate realizate din beton precomprimat, schema statica fiind de tip grinda continua si grinzi simplu rezemate.

In ceea ce priveste proiectul ”Realizare pasaj rutier la intersectia DN 1 cu Bulevardul Ferdinand (Sinaia Nord)”, judetul Prahova, acesta se va realiza in zona de nord a orasului Sinaia, unul dintre punctele unde apar frecvent aglomerari in trafic, in special la sfarsit de saptamana.

Pasajul va avea o lungime de 382 de metri. Valoarea totala a investitiei se ridica la 56,57 milioane lei si se va realiza intr-o perioada de 28 de luni.

Finantarea obiectivului de investitii se realizeaza din fonduri externe nerambursabile si de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie.

Traseul pasajului rutier din partea de nord a orasului Sinaia incepede pe DN 1, supratraverseaza intersectia DN 1 cu Bulevardul Ferdinand si se continua pe DN 1. Gabaritul de libera trecere, de minimum 5 metri la intersectia dintre DN1 cu Bulevardul Ferdinand, permite amenajarea sub pasaj a unui sens giratoriu precum si de locuri de parcare sub pasajul rutier.

Pe pasajul rutier se prevad: parapet de siguranta din profil metalic zincat pentru siguranta circulatiei rutiere tip H4b, glisiere de protectie, sisteme de colectare ale apelor pluviale, instalatii de iluminat etc.

Pasaj rutier si in Azuga

Ministerul Transporturilor vrea sa realizeze un pasaj rutier si in Azuga, la intersectia DN 1 cu strada Prahovei, pentru a fluidiza traficul.

Pasajul rutier subteran va fi situat la intersectia DN1 cu strada Prahovei si strada Independentei (DC129). Obiectivul propus incepe de la sensul giratoriu de pe str. Prahovei (in apropierea garii Azuga) subtraverseaza DN 1 si se continua pe strada Independentei (DC 129) pana in zona Primariei Azuga.

Mare parte a localitatii Azuga este amplasata pe partea dreapta a drumului national. Accesul in aceasta zona care cuprinde si zona partiilor de schi se realizeaza prin DC129 (str. Independentei). Intersectia dintre DC 129 si DN1 este la nivel, incadrata in clasa IV de functionalitate (AND 600/2015) si este nesemaforizata. Intersectia are o banda de viraj la dreapta (spre Brasov) delimitata de o insula directionala.

Acesta ar putea fi cel mai dificil pasaj prevazut pe DN 1, un sens giratoriu suspendat cu o valoare de 130 milioane lei.

Articolul precedentTREI NOI DRUMURI JUDETENE DIN CLUJ VOR FI INCLUSE PE LISTA CU FINANTARE PRIN POR 2021-2027 – Investitia depaseste 45 milioane euro. Drumurile propuse au regim de prioritate ridicat
Articolul următorTRANSPORTATORII FAC PROFIT IN ROMANIA – Creste si cantitatea de marfuri transportata

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.