PREMIERA IN INFRASTRUCTURA DIN ROMANIA – Incep lucrarile la prima autostrada montana, sectiunea Tigveni-Curtea de Arges

A fost emisa autorizatia de construire pentru sectiunea 4 Tigveni – Curtea de Arges din cel mai important proiect rutier al tarii. Astfel, incep lucrarile la prima sectiune de autostrada in zona montana din istoria Romaniei, spune secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu.

Se concretizeaza inca o premiera pentru infrastructura de transport a Romaniei. Incep lucrarile la prima sectiune de autostrada in zona montana din istoria Romaniei. In luna ianuarie, anuntam o serie de premiere in infrastructura rutiera pe care le vom atinge in acest an, printre acestea fiind si inceperea primei lucrari de autostrada in zona montana. Iata ca ne tinem de cuvant si incepem”, afirma Scrisoteanu.

Joi, 16 martie 2023, a fost emisa autorizatia de construire pentru executia Sectiunii 4: Tigveni-Curtea de Arges a Autostrazii Sibiu-Pitesti, care prevede si constructia unui tunel de autostrada cu o lungime de 1,3 km.

Sectiunea 4: Tigveni – Curtea de Arges, pentru care s-au autorizat lucrarile de construire, are o lungime de circa 10 km, iar pe aceasta sectiune vor fi realizate 13 lucrari de arta, dintre care 12 poduri, pasaje si viaducte, cel mai lung viaduct fiind de 630 de metri. Cea mai dificila lucrare va fi tunelul de la Momaia, cu o lungime de 1,3 km.

Autostrada Sibiu – Pitesti va avea o lungime de 122 de km, este impartita in 5 sectiuni, va lega Centrul si Vestul Romaniei de reteaua europeana de autostrazi, fiind parte importanta a Coridorului de Transport Pan-european nr. IV.

Este cel mai important proiect de infrastructura rutiera si, totodata, cu cele mai complexe lucrari, avand in vedere dificultatea data de zona montana in care se afla traseul autostrazii, fiind si prima trecere la nivel de autostrada peste Carpati.

Articolul precedentCINCI OFERTE PENTRU TRONSONUL 1 AL AUTOSTRAZII SIBIU-FAGARAS – Segmentul de 14 km costa 2 miliarde de lei fara TVA
Articolul următorINCEP LUCRARILE LA PODUL PESTE SIRET – Umbrarescu a castigat contract de 371 milioane lei fara TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.