INVESTITII IN INFRASTRUCTURA DIN ARAD – 7,5 milioane euro pentru un terminal intermodal

La Curtici se realizeaza o investitie privata de aproximativ 11 milioane de euro. Este o extindere a terminalului intermodal Rail Cargo, cel mai mare din Europa Centrala si de Est, si va consta intr-o zona de servicii, parcare pentru camioane, hotel care va deservi clientii terminalului intermodal. 7,5 milioane de euro pentru aceasta investitie au fost obtinute din fonduri europene.

Presedintele Consiliului Judetean, Iustin Cionca, insotit de vicepresedintele Razvan Cadar si de primarul orasului Curtici, Bogdan Ban, au fost pe santier.

Exista o legatura intre proiectele Consiliului Judetean Arad si proiectele private. Noi am investit in drumurile judetene, in drumurile transfrontaliere, investitorii vin si se fixeaza in zonele unde infrastructura este modernizata. Ei genereaza investitii noi care, la randul lor, vor finanta, prin impozite, administratia locala si cea judeteana, bani pe care noi ii vom duce in alte investitii. Asta inseamna dezvoltare si administrarea antreprenoriala a judetului; ne concentram pe investitiile care, la randul lor, aduc bani comunitatii, creeaza locuri de munca si plus valoare”, a declarat Iustin Cionca, presedintele Consiliului Judetean Arad.

Dezvoltarea terminalului intermodal de la Curtici este facilitata si de investitiile de aproximativ 2 miliarde de euro in modernizarea caii ferate Curtici-Simeria, respectiv proiectele de modernizare pe tronsoanele Arad-Oradea si Arad-Timisoara.

Aradul este singurul judet din Romania unde trenurile pot circula cu viteza de 160 km/ora, iar din punct de vedere al infrastructurii feroviare este cel mai dezvoltat. La asta se adauga si pozitia geo-strategica a judetului, la granita cu Ungaria, si infrastructura rutiera buna, care sustine afacerile din domeniul logisticii”, adauga Cionca.

Articolul precedentSTADIUL PASAJULUI DE LA DOMNESTI – Se lucreaza pe toate zonele, s-au folosit peste 100.000 de tone de agregate
Articolul următorCNAIR ANUNTA CASTIGATORUL LICITATIEI PENTRU CONSTRUCTIA CENTURII SIGHISOARA – Oferta castigatoare a fost de 257,7 milioane lei. Viteza de proiectare este cuprinsa intre 50 si 80 km/h

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.