STADIUL PASAJULUI DE LA DOMNESTI – Se lucreaza pe toate zonele, s-au folosit peste 100.000 de tone de agregate

La santierul de la Pasajul Domnesti se lucreaza pe toate zonele, anunta secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu. S-au folosit peste 100.000 de tone de agregate, dintre cele 220.000 necesare realizarii rampelor pasajului.

S-a finalizat turnarea betonului aferent placii de suprabetonare si pe segmentul de Sud-Vest al giratiei suspendate, spun oficialul.

S-au montat predalele si a inceput realizarea armaturilor si pe urmatoarele doua segmente dintre cele 6 ale giratiei suspendate. Cele doua segmente supratraverseaza Centura Bucurestiului.

Continua asternerea straturilor suport pe zona rampei de coborare/urcare spre si dinspre Domnesti. Continua montarea elementelor prefabricate la zidurile de sprijin la rampa de urcare dinspre Bragadiru, la rampa de urcare dinspre Chiajna, precum si la rampa de coborare spre Bucuresti. Se lucreaza la montarea acestora si la rampa de coborare spre Chiajna, precum si la rampa de urcare dinspre Bucuresti. Continua realizarea grinzii de parapet la rampa de coborare spre Chiajna”, anunta Scriosteanu.

A inceput realizarea trotuarelor aferente drumurilor colectoare dinspre Domnesti.

Se lucreaza la relocarea celorlalte retele de utilitati, precum si la realizarea retelei de canalizare pluviala si a retelei de iluminat public.

Pasajul Domnesti – giratoriu suspendat are o lungime de 536 metri si costa 91,5 milioane lei.

Constructor este Straco Grup – Comnord SRL – Specialist Consulting SRL, lucrare preluata de subcontractorul Tracon.

Primele lucrari la pasajul de la Domnesti au inceput in 2018. Lucrarile la pasajul Domnesti au fost reluate in vara lui 2020, dupa aproape doi ani de blocaje. Odata cu intrarea in insolventa a constructorului principal Straco, lucrarile au fost preluate de subcontractorul Tracon.

Contractul a fost semnat in 2017, iar termenul de finalizare este de 24 de luni (proiectare si executie).

Cinci pasaje sunt in lucru pe Centura Capitalei: Mogosoaia, Berceni, Cernica, Domnesti si Popesti-Leordeni (Oltenitei). Toate ar trebui finalizate pana la finalul lui 2022.

Articolul precedentNOUL TERMINAL AL AEROPORTULUI DIN CRAIOVA INTRA IN LINIE DREAPTA – Contractul pentru constructia terminalului a fost semnat, investitia se ridica la 480 de milioane de lei
Articolul următorINVESTITII IN INFRASTRUCTURA DIN ARAD – 7,5 milioane euro pentru un terminal intermodal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.