CINCI OFERTE PENTRU TRONSONUL 1 AL AUTOSTRAZII SIBIU-FAGARAS – Segmentul de 14 km costa 2 miliarde de lei fara TVA

Cinci oferte au fost depuse pentru proiectarea si executia lucrarilor de constructie a tronsonului 1 din Autostrada Sibiu – Fagaras, ultimul din cele 4 tronsoane. Acest tronson va lega Avrig – Marsa (DJ105G) de Autostrada Sibiu – Pitesti, la Boita.

Valoarea estimata a contractului este de 2 miliarde de lei fara TVA.

Contractul de proiectare si executie lucrari va avea o durata de 48 de luni, din care, 12 de luni perioada de proiectare si 36 de luni perioada de executie a lucrarilor.

Intregul proiect de autostrada este finantat din fonduri europene nerambursabile.

Pentru constructia intregii Autostrazi Sibiu-Fagaras (68,31 km) sunt depuse oferte! Au fost depuse 5 oferte pentru proiectarea si executia Tronsonului 1 al Autostrazii Sibiu-Fagaras (ultimul din cele 4 tronsoane) de catre firme din Turcia, Italia, precum si de catre filiala din Romania a unei firme austriece. In lungime de 14,25 km, acest tronson va face legatura intre Boita (Autostrada Sibiu – Pitesti) si Avrig – Marsa (DJ105G)”, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

In acest moment sunt in total in evaluare, pentru toate cele 4 tronsoane, 21 de oferte.

Joi, 16.03.2023, a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului de proiectare si executie “Autostrada Sibiu – Fagaras, Tronsonul 1: Boita (Autostrada Sibiu – Pitesti) si Avrig – Marsa (DJ105G), km 0+000- km 14+253”. Acest tronson al autostrazii Sibiu – Fagaras are o lungime de 14,25 km”, informeaza CNAIR.

Pana la termenul limita au depus oferte urmatorii operatori economici:

– PORR CONSTRUCT SRL

– WEBUILD SPA – MILANO

– KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET A.S.

– MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S.

– MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI

Sper ca la finalul acestui an sa avem semnate contracte de proiectare si executie a lucrarilor pe toata lungimea autostrazii Sibiu – Fagaras”, spune seful CNAIR, Cristian Pistol.

Valoare estimata a contractului este de 2.098.425.092,54 lei, fara TVA.

Perioada de garantie a lucrarilor va fi de minim 5 ani, aceasta putand fi majorata de ofertanti pana la maxim 10 ani.

Autostrada Sibiu – Fagaras are o importanta majora in desfasurarea traficului pe directia Coridorului IV Pan European, deoarece face parte dintr-un proiect mai amplu de conectivitate a infrastructurii rutiere la reteaua de transport europeana TENT – Comprehensive si anume intercoridorul Moldova – Transilvania.

In perioada urmatoare, Comisia de Evaluare va analiza ofertele in conformitate cu prevederile documentatiei de atribuire si cu legislatia in vigoare in domeniul achizitiilor publice.

Articolul precedentTREI FIRME ROMANESTI CONCUREAZA PENTRU RENOVAREA GARII DE NORD DIN BUCURESTI – Proiectul depaseste 471 milioane lei
Articolul următorPREMIERA IN INFRASTRUCTURA DIN ROMANIA – Incep lucrarile la prima autostrada montana, sectiunea Tigveni-Curtea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.