UN NOU DRUM VA LEGA AEROPORTUL DIN TIMISOARA DE A1 – Licitatia va fi lansata in curand

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anuntat ca a dat unda verde pentru constructia unui drum de conectivitate la Aeroportul International „Traian Vuia„, in urma incheierii unui parteneriat cu acest scop a fost incheiat intre CNAIR si Consiliul Judetean Timis.

Pana in acest moment, am semnat 68 de astfel de parteneriate cu autoritatile locale, spune Grindeanu.

In ultima conferinta de presa am reiterat importanta unui sistem interconectat de transport care sa corespunda noilor realitati economice si cerintelor moderne de mobilitate urbana. Proiectul “Drum de conectivitate (Drum nou de legatura la reteaua primara) A1–Timisoara – Aeroport Traian Vuia/DNCT (profil 2+2)” reprezinta un astfel de exemplu care serveste drept model de dezvoltare a infrastructurii de transport prin descentralizarea proiectelor de importanta locala si regionala”, precizeaza Grindeanu.

La randul sau, Cristian Pistol, seful CNAIR, afirma ca parteneriatul semnat astazi cu presedintele Consiliului Judetean Timis reprezinta primul pas pentru realizarea unui drum de legatura modern (doua benzi pe sens) care sa faca o conexiune noua si de calitate intre A1, Timisoara si aeroportul Traian Vuia.

Practic, acest acord da unda verde autoritatilor locale sa lanseze licitatia pentru proiectarea acestui nou drum de legatura intre A1 si aeroport. CNAIR va elabora si va depune aplicatia pentru finantarea acestui obiectiv de investitii, va promova hotararile de guvern necesare exproprierilor si va pune la dispozitia Consiliului Judetean specialisti din companie de cate ori va fi nevoie”, spune Pistol.

Seful CNAIR precizeaza ca va continua colaborarea cu unitatile administrativ-teritoriale pentru dezvoltarea de noi proiecte pentru realizarea unei infrastructuri rutiere moderne de importanta regionala si nationala.

Articolul precedentPODUL DE 5,5 MILIOANE EURO DIN CLUJ-NAPOCA – Stadiul lucrarilor a ajuns la 70%
Articolul următorSE CONSTRUIESTE UN DRUM CU PATRU BENZI CE VA LEGA DEPOUL TRAMVAIULUI 41 SI PRELUNGIREA GHENCEA – Contractul dureaza patru ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.