TRAFIC RECORD PE AEROPORTUL DIN IASI – Peste 1,5 milioane de pasageri au trecut pragul Aeroportului din Iasi anul trecut. Aeroportul pregateste investitii de 100 milioane euro

Peste 100.000 pasageri au trecut pragul Aeroportului International Iasi in luna februarie.

In anul 2022, pe Aeroportul Iasi a fost inregistrat un trafic record de 1.536.000, cu 140% mai mult decat in 2021 si cu 16,5% mai mult decat in 2019.

Pentru 2023 avem incredere ca traficul va fi peste nivelul prognozat de noi, de 1,6 milioane pasageri”, a spus Romeo Vatra, directorul Aeroportului Iasi.

In primele doua luni ale anului aeroportul a raportat 220.000 pasageri.

Tot in luna februarie am semnat contractul pentru proiectare si executie la proiectul de imbunatatire a protectiei perimetrale, proiect finantat pe fonduri europene, in valoare de 2 milioane euro. Au fost finalizate procedurile de achizitie a unei autospeciale de pompieri, ambulante, scannere pentru bagaje de cabina si scannere pentru bagaje de cala in cadrul proiectul de Crestere a gradului de siguranta si securitate, proiect pe fonduri europene, in valoare de 2 milioane euro”, spune Romeo Vatra, directorul Aeroportului Iasi.

In februarie, a fost inaintata spre aprobare Consiliului de Administratie o noua organigrama a aeroportului, adaptata pentru conditiile actuale de trafic si pregatitoare pentru noul terminal.

Pe 23 februarie a fost aprobat in Consiliul Judetean bugetul aeroportului cu venituri de 45 milioane lei, profit 2,2 milioane lei si investitii de aproximativ 100 milioane euro.

De asemenea, au fost finalizate demersurile privind incheierea contractului de ipoteca, aferent contractului de imprumut pentru asigurarea cofinantarii proiectului noului terminal.

Din informatiile primite de la Ministerul Transporturilor, a fost aprobata finantarea europeana pentru proiectul platformei din fata remizei PSI, in valoare de 2 milioane lei, care se afla acum in procedura de achizitie. Aviz constructorilor”, a mentionat Romeo Vatra, directorul Aeroportului Iasi.

Incepand din 14 martie, Wizz Air suspenda cursele de pe Chisinau si redirectioneaza pasagerii pe aeroportul Iasi. Se va deschide cursa Iasi- Berlin.

In perioada 14-16 martie, o delegatie a aeroportului va fi prezenta la cel mai important eveniment dedicat aeroporturilor, Expo Passenger Terminal 2023.

Pe 26 martie, Ryanair va incepe zborurile la Iasi.

In martie, Austrian va introduce a doua cursa suplimentara spre Viena, cu plecare la ora 5.20 AM.

Pe 4 aprilie va fi inaugurata ruta Iasi-Istanbul cu Wizz Air.

Articolul precedentDRUMUL JUDETEAN 606A VA FI REABILITAT – Modernizarea tronsonului de 13 km costa peste 36 milioane lei
Articolul următorLICITATII PENTRU SUPERVIZAREA SI PRELUNGIREA UNOR CENTURI DIN BIHOR – Contractele depasesc 19 milioane lei si au fost publicate in SICAP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.