LICITATII PENTRU SUPERVIZAREA SI PRELUNGIREA UNOR CENTURI DIN BIHOR – Contractele depasesc 19 milioane lei si au fost publicate in SICAP

Consiliul Judetean Bihor a lansat licitatia pentru proiectarea si executia prelungirii Centurii Beius inspre localitatea Delani. Anuntul a fost postat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Valoarea totala estimata a proiectului este cuprinsa intre 16.357.659,77 si 17.993.425,75 lei, fara TVA. Termenul pentru depunerea ofertelor este 30 martie 2023.

Etapa II a Centurii Beius va avea o lungime de 2 kilometri, inspre localitatea Delani si doua benzi, cate una pe sens. Noul tronson va face legatura intre Centura Beius si DJ 764 Beius – Rosia – Alesd si va asigura accesul catre viitorul Parc Industrial Beius.

Cei care vin dinspre Rosia si vor sa mearga spre Stei, nu mai trebuie sa tranziteze Municipiul Beius, ci vor putea sa mearga pe aceasta centura si sa evite ambuteiajele din municipiu. Scopul va fi sa ajungem din urma lucrarile de la Centura Beius. Aceea este mai complexa, pentru ca presupune viaducte si pasaje. Acest brat nu are decat niste sensuri giratorii, unul pentru accesul in parcul industrial, celalalt la intersectia cu drumul judetean spre Delani”, a precizat Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.

Se lucreaza deja la Centura Beius. Lucrarile au inceput in luna februarie, iar in prezent se fac foraje pe traseul soselei. Lungimea traseului este de 7,33 de kilometri.

Soseaua va avea doua benzi de circulatie, cate una pe sens, iar profilul transversal cuprinde urmatoarele caracteristici: latimea partii carosabile – 7 metri + supralargiri, latimea benzii de incadrare – 2 x 0,75 metri, latimea acostamentului – 2 x1,70 metri.

Finantarea este asigurata din fonduri europene, prin Programul Operational de Infrastructura Mare 2014 – 2020, prin parteneriatul cu Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Licitatie si pentru supervizarea centurilor Osorhei, Nojorid si Santandrei

De asemenea, Consiliul Judetean Bihor a lansat si licitatia pentru desemnarea unei companii care va superviza executia lucrarilor la centurile din zona metropolitana a Municipiului Oradea. Anuntul a fost postat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice in data de 4 martie.

Contractul are ca scop asigurarea serviciilor de supervizare a lucrarilor (dirigentie de santier) la Centura Osorhei, Centura Nojorid, Centura Santandrei si reabilitarea drumului judetean DJ 767E Osorhei – Copacel.

Termenul pentru depunerea ofertelor este 18 aprilie 2023, iar valoarea totala estimata a contractului este de 1.348.684,73 lei, fara TVA.

Lucrarile au inceput la jumatatea lunii februarie si sunt realizate de compania PORR Construct.

Un contract prevede executia lucrarilor pe Lotul 1: Centura Osorhei (5,8 km) si reabilitarea drumului judetean DJ 767E Osorhei – Copacel (12,7 km), iar cel de-al doilea, executia lucrarilor pe Lotul 2: Centurile Santandrei (5 km) si Nojorid (8,4 km). 

Valoarea contractului pentru Lotul 1 este de 108.275.129,09 lei, fara TVA, iar al contractului pentru Lotul 2, de 84.394.118,95 lei, fara TVA. Termenul de executie a fost stabilit la 18 luni de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor.

Finantarea pentru proiectul „Cresterea accesibilitatii pe drumurile judetene in Zona Metropolitana Oradea” va fi asigurata din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operational Regional 2021 – 2027.

Articolul precedentTRAFIC RECORD PE AEROPORTUL DIN IASI – Peste 1,5 milioane de pasageri au trecut pragul Aeroportului din Iasi anul trecut. Aeroportul pregateste investitii de 100 milioane euro
Articolul următorSTRABAG INCEPE LUNA ACEASTA LUCRARILE LA O AUTOSTRADA IN SLOVENIA – Austriecii au castigat contractul de 55,5 milioane euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.