STRABAG INCEPE LUNA ACEASTA LUCRARILE LA O AUTOSTRADA IN SLOVENIA – Austriecii au castigat contractul de 55,5 milioane euro

Compania slovena de autostrazi DARS se asteapta ca grupul austriac de inginerie civila Strabag sa inceapa in martie lucrarile la un proiect de 55,5 milioane de euro (58,8 milioane de dolari) pentru constructia a doua tronsoane ale autostrazii ”Axa a treia de dezvoltare”, scrie publicatia SeeNews.

DARS, companie controlata de stat, a semnat pe 2 martie un contract cu Strabag pentru construirea sectiunilor B si H din partea de nord a Axei a treia de dezvoltare care acopera zona din jurul lacului Skal si o parte a drumului de acces Konovo, a anuntat compania intr-un comunicat.

Compania austriaca va fi introdusa in proiect dupa depunerea unei garantii bancare, iar termenul contractual de executie a lucrarilor este de 30 de luni, a precizat DARS.

Lucrarile la tronsonul B vor include construirea unui viaduct de 105 m lungime peste lacul Skal precum si drumuri ocolitoare si trasee ​​de agrement, in timp ce lotul H implica construirea unui viaduct de 142 m lungime, a unui tunel de 497 m lungime. doua poduri peste raul Paka, constructia de structuri de sustinere si amenajarea unui drum de acces, a mentionat DARS.

DARS a atribuit contractul companiei Strabag in ianuarie, deoarece compania austriaca a plasat cea mai mica oferta in licitatia pentru lucrarile de constructie.

Slovenia a inceput constructia autostrazii ”Axa a treia de dezvoltare” in 2020. Autostrada va lega regiunea nordica Koroska de regiunea Dolenjska din sud. Partea de nord a autostrazii este impartita in opt tronsoane, dintre care lucrarile la tronsonul D, sau tronsonul Gaberka, au fost deja finalizate. Se lucreaza la tronsonul F din municipiul Slovenj Gradec.

Articolul precedentLICITATII PENTRU SUPERVIZAREA SI PRELUNGIREA UNOR CENTURI DIN BIHOR – Contractele depasesc 19 milioane lei si au fost publicate in SICAP
Articolul următorPODUL DE 5,5 MILIOANE EURO DIN CLUJ-NAPOCA – Stadiul lucrarilor a ajuns la 70%

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.