NISSAN VREA SA CONSTRUIASCA O NOUA FABRICA IN SUA – Producatorul tine pasul cu cererea de masini electrice

Nissan ia in considerare constructia unei noi fabrici auto in SUA pentru a tine pasul cu cererea in crestere pentru vehicule electrice, a anuntat un director executiv al producatorului auto japonez, citat de publicatia Japan Today.

S-ar putea sa nu fie o surpriza ca alegem o a treia fabrica”, a declarat directorul de operatiuni Ashwani Gupta reporterilor, la sediul din Yokohama.

Nissan Motor Co. are acum doua fabrici auto in SUA, una in Canton, Mississippi, produce camioneta Titan si sedanul Altima, printre alte modele. Cealalta fabrica, din Smyrna, Tennessee, produce masina electrica Leaf, vehiculul utilitar sport Pathfinder si alte modele.

Fiecare dintre fabrici angajeaza mii de muncitori si a produs milioane de vehicule Nissan.

A treia fabrica nu ar fi doar o linie de asamblare adaugata la o fabrica existenta, ci o unitate complet noua, desi ar putea fi construita ca o extindere a unei fabrici existente, a spus Gupta. Acest lucru ar adauga cateva mii de locuri de munca in zona, desi realizarea ar putea dura cativa ani.

Importanta localizarii va creste de la an la an”, a spus Gupta.

In functie de regiune, clientii pot primi stimulente pentru achizitionarea de vehicule electrice, iar cursul de schimb valutar fluctuant poate face si productia localizata mai dezirabila, potrivit lui Gupta.

Comentariile sale vin la o zi dupa ce Nissan a raportat profit pentru prima data in trei ani fiscali, in ciuda provocarilor cu care se confrunta industria auto, generate de lipsa de cipuri din cauza restrictiilor legate de pandemia de coronavirus.

Nissan, partenerul Renault SA din Franta, a inregistrat un profit de 215,5 miliarde de yeni (1,7 miliarde de dolari) pentru anul fiscal incheiat pana in martie, comparativ cu pierderea de 448,7 miliarde de yeni din anul fiscal precedent.

Comentariile lui Gupta reflecta, de asemenea, o schimbare in crestere catre vehicule ecologice pentru a sprijini forme durabile de energie si transport, pe fondul ingrijorarilor legate de schimbarile climatice.

Gupta a spus ca Nissan, in calitate de partener in alianta, va sprijini Renault in ideea recenta de a-si desprinde divizia de vehicule electrice. Dar a precizat ca Nissan nu va lua masuri similare.

Este prea devreme sa spunem ca mergem intr-o singura directie”, a spus el.

Produsele Nissan au fost mai diversificate, deoarece aveau ca piete cheie China si America de Nord, pe langa Japonia si Europa, a spus el.

Gupta a refuzat sa comenteze ce ar putea fi de dorit pentru viitoarea conducere a Nissan, subliniind ca comitetele speciale ale companiei au fost insarcinate cu aceasta sarcina.

Nissan s-a concentrat pe consolidarea guvernantei corporative dupa ce Carlos Ghosn, care a condus Nissan timp de doua decenii, a fost arestat cu acuzatii penale in 2018. Ghosn spune ca este nevinovat. A fost eliberat pe cautiune si a fugit in Liban, natiunea stramosilor lui.

Takaki Nakanishi, un analist auto la Jefferies, a spus ca rezultatele financiare ale Nissan au fost in limitele asteptarilor, dar a considerat ca obiectivul sau de a vinde 4 milioane de vehicule in acest an fiscal nu este exagerat.

In opinia noastra, exista o oportunitate de crestere a volumului”, a spus el intr-un raport.

Articolul precedentPASI IMPORTANTI IN INFRASTRUCTURA – Guvernul aproba doua acte importante si incheie jaloane asumate prin PNRR
Articolul următor”DRUMUL REGELUI” VA FI MODERNIZAT – Tronsonul face legatura intre Valea Muresului si tara Motilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.