AEROPORTUL DIN TARGU MURES VA FI MODERNIZAT – Strabag castiga contract de 26 milioane euro

Presedintele Consiliului de Administratie al Aeroportului International ”Transilvania” Targu Mures, Peti Andras, si Manfred Mueller, director tehnic al Diviziei civila si industriala din cadrul companiei Strabag, au semnat contractul pentru proiectarea si executia obiectivului de investitii ”Modernizarea Aeroportului Transilvania Targu Mures cu includerea obiectivelor din Master Planul General de Transport”.

Proiectul este cofinantat de Uniunea Europeana din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Infrastructura Mare si are o valoare totala de 128.722.911 de lei (aproximativ 26 de milioane de euro), din care 91.688.219 de lei reprezinta valoarea cofinantarii Uniunii Europene, iar licitatia a fost castigata de asocierea dintre Strabag SRL (lider de asociere) si Antrepriza de Reparatii si Lucrari (ARL) Cluj SA.

In vederea realizarii obiectivului general au fost stabilite urmatoarele obiective specifice: extinderea platformei de parcare aeronave cu suprafata de 8.300 de metri patrati (din care 8.000 de metri patrati de suprafata portanta si 300 de metri patrati de suprafata acostamente), extinderea terminalului de pasageri cu 7.700 de metri patrati, pana la suprafata de 9.397 de metri patrati, precum si majorarea capacitatii de procesare a unui numar mai mare de pasageri la plecari – sosiri interne si internationale.

Asa am stabilit in caietul de sarcini ca lucrarea trebuie sa se realizeze sub trafic, adica aceste lucrari nu trebuie sa influenteze in mod negativ traficul realizat pe Aeroport si speram ca vom reusi acest lucru. Sigur, pe timp de noapte cand nu avem operatiuni este un avantaj sau in zilele in care avem zboruri regulate mai putine o sa avem o colaborare foarte stransa ca executantul, sa il ajutam sa poata avansa pentru ca avem doua presiuni: pasagerii sa nu simta nimic, noi sa crestem traficul, dar sa ne incadram in termenul de realizare, nu acela din mai 2024, ci in decembrie 2023”, a afirmat presedintele Consiliului de Administratie al Aeroportului International ”Transilvania” Targu Mures, Peti Andras.

Obiectivul general al proiectului consta in majorarea capacitatii si imbunatatirii conditiilor de desfasurare a traficului de pasageri in conditii de maxima siguranta si a unui grad de securitate adecvat, la nivelul Aeroportului International ”Transilvania” Targu Mures, conform reglementarilor europene si nationale in domeniul transportului aerian.

Modernizarea Aeroportului a fost, este si va ramane o prioritate a Consiliului Judetean Mures. Consider ca este vorba de un element foarte important in infrastructura de transport a judetului Mures, astfel incat trebuie sa oferim servicii cat mai bune aeroportuare si totdata dezvoltarea acestui segment, al serviciilor aeroportuare”, a spus presedintele Consiliului Judetean Mures, Peter Ferenc.

Contractul are o durata de patru luni pentru proiectare si 11 luni pentru executie.

Este un moment deosebit de important in viata acestui aeroport, dar si in viata intregului judet. Practic, este, cred, al doilea moment foarte important din viata Aeroportului, primul a fost cand am reusit sa realizam noua pista de decolare-aterizare, al doilea este acum, cand vom semna acest contract”, a mai spus Peter Ferenc, presedintele Consiliului Judetean Mures.

Articolul precedentPODUL DE PE DJ161E SE REABILITEAZA – Investitia costa 350.000 lei
Articolul următorDN3 VA FI LARGIT LA PATRU BENZI – Licitatia a fost transmisa la ANAP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.