PODUL DE PE DJ161E SE REABILITEAZA – Investitia costa 350.000 lei

Podul din Catina situat pe drumul judetean DJ 161E se reabiliteaza. Consiliul Judetean Cluj a demarat lucrarile de reabilitare a podului situat pe drumul judetean DJ 161E, la kilometrul 27+338, pe raza comunei Catina.

Podul are o lungime de 23,1 metri, o latime de 11,7 metri, partea carosabila dispunand de doua sensuri de circulatie cu o latime de 4,4 metri fiecare. De asemenea, podul este prevazut si cu trotuare, pe ambele parti, cu o latime de aproximativ un metru fiecare.

Valoarea lucrarilor este de 349.598,90 lei (TVA inclusa), finantarea fiind asigurata prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) in proportie de 82% si din bugetul propriu al forului administrativ clujean in proportie de 18%. Data limita de finalizare a lucrarilor este luna iulie a acestui an.

Sunt lucrari absolut necesare intrucat atat drumurile judetene cat si podurile care fac parte din structura acestora trebuie sa ofere participantilor la trafic conditii optime de siguranta si confort”, spune Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

In aceasta faza, au fost deja executate lucrarile de armare si de turnare a betonului in placa de suprabetonare, pe un sens de circulatie.

Lucrarile se vor finaliza cu realizarea unei hidroizolatii performante si turnarea a doua straturi de asfalt pe toata lungimea podului, cu racordarea la calea de rulare a drumului, precum si amenajarea trotuarelor si montarea de parapeti pietonali.

Articolul precedentCFR MARFA RAMANE FARA VAGOANE – ANAF scoate la vanzare bunurile companiei
Articolul următorAEROPORTUL DIN TARGU MURES VA FI MODERNIZAT – Strabag castiga contract de 26 milioane euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.