DN3 VA FI LARGIT LA PATRU BENZI – Licitatia a fost transmisa la ANAP

Doua noi proiecte de infrastructura rutiera vor fi realizate in Bucuresti-Ilfov. Astfel, in satul Sindrilita, comuna Ganeasa, judetul Ilfov, va fi construit in sens giratoriu pe DN2 (km 21+900), la intersectia cu DC29 (km 9+800). De asemenea, DN3 va fi largit la patru benzi, intre DJ301 (oras Pantelimon) si intersectia cu DJ 301B (Branesti-Ganeasa).

 1. Bucuresti – Ilfov

A fost transmisa spre validare la Agentia Nationala pentru Achizitii Publice documentatia de atribuire pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru largirea la patru benzi a DN3 intre DJ301 (orasul Pantelimon) si intersectia cu DJ 301B (Branesti-Ganeasa), al carei obiectiv general consta in conectivitatea Centurii Bucuresti cu Autostrada Bucurestiului A0 si cu reteaua locala de drumuri.

De asemenea, se va analiza si implementarea masurilor de siguranta a traficului auto si traficului pietonal prin realizarea de:

 • Trotuare
 • piste de biciclete
 • treceri de pietoni
 • semnalizare verticala si orizontala
 • amenajare intersectii
 • accese la proprietati
 • panouri fonoabsorbante
 • pasarele pietonale, daca e cazul

Acest proiect se va conecta cu nodul rutier care va realiza legatura intre Autostrada Bucurestiului A0 si DN3, nod care se afla in curs de proiectare. Vine ca o masura suplimentara de crestere a capacitatii de transport a infrastructurii existente in zona Centurii Bucuresti, aferenta Strategiei de Dezvoltare a Drumurilor Radiale in zona Bucuresti-Ilfov.

Durata contractului este de 8 luni, din care proiectantul trebuie sa realizeze atat studiul de fezabilitate, cat si expertiza tehnica”, spune secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu.

Sursa de finantare este constituita din fonduri externe nerambursabile.

 • Sat Sindrilita (comuna Ganeasa), Ilfov

In urma finalizarii procedurii de evaluare a ofertelor, a fost desemnat castigatorul pentru elaborarea documentatiilor tehnice pentru realizarea unui sens giratoriu pe DN2 (km 21+900), la intersectia cu DC29 (km 9+800) din zona satului Sindrilita, comuna Ganeasa, judetul Ilfov.

Castigatorul desemnat, SC Global Routes Expert SRL, are la dispozitie 150 zile incepand de la data de incepere a contractului, din care 90 de zile pentru elaborarea studiului de fezabilitate si 60 de zile pentru elaborarea Proiectului pentru Autorizarea Lucrarilor de Construire.

Prin elaborarea studiului de fezabilitate se urmareste identificarea celor mai bune solutii tehnice necesare in vederea cresterii gradului de siguranta rutiera prin scaderea numarului accidentelor rutiere, fluidizarea traficului si indeplinirea obiectivului impus in Strategia Nationala de Siguranta Rutiera. Semnarea contractului de achizitie publica va fi posibila dupa expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestatii si respectiv, dupa solutionarea contestatiilor formulate in cadrul procedurii de atribuire”, spune oficialul.

Aceste proiecte se realizeaza la solicitarea si cu sprijinul autoritatilor locale, prin presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Hubert Thuma, primarul comunei Ganeasa, Niculae Raul Gabriel, primarul orasului Pantelimon, Marian Ivan, si primarul comunei Branesti – Niculae Cismaru.

De asemenea,sase noi pasaje rutiere vor fi construite pe drumurile nationale din judetele Ilfov, Prahova, Ialomita si Iasi. Autoritatile organizeaza licitatie in acest sens. Au fost transmise spre validare la Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP) documentatiile de atribuire pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate si Proiect pentru Autorizarea Lucrarilor de Construire pentru inca 6 pasaje rutiere pe drumurile nationale.

Cele 6 obiective de investitii de mai sus sunt finantate 50% de Banca Europeana de Investitii (BEI), spune Scriosteanu, fara a mentiona valoarea totala a proiectelor.

 • Pasaj rutier denivelat pe DN 6 (km 9+200) intersectie cu Strada Cristalului Bragadiru (zona Strada Smardan); localizat in orasul Bragadiru, judetul Ilfov
 • Pasaj rutier denivelat pe DN 1 (km 27+500) intersectie cu DJ 101B (km 11+200); localizat in zona satului Tancabesti, judetul Ilfov

Pentru judetele Prahova, Ialomita si Iasi:

 • Pasaj rutier denivelat pe DN 2 (km 55+800) intersectie cu DN 2A (km 0+000); localizat in Municipiul Urziceni, judetul Ialomita
 • Pasaj rutier denivelat pe DN 1 (km 79+580) intersectie cu DJ 100F (km 0+000); localizat intre localitatile Barcanesti si Banesti (spre Baicoi), judetul Prahova
 • Pasaj rutier denivelat pe DN 1 (km 80+700) intersectie cu DJ 720 (km 30+000); localizat intre localitatile Barcanesti si Banesti (spre Floresti), judetul Prahova
 • Pasaj rutier denivelat pe DN 28 (km 56+136) intersectie cu CF 613 Letcani – Dorohoi (km 1+632); localizat intre localitatile Podu Ilioaiei si Letcani, judetul Iasi.

Este prevazut un termen de 180 zile pentru elaborarea studiului de fezabilitate si 60 zile pentru Proiectul de Autorizarea Lucrarilor de Construire.

Articolul precedentAEROPORTUL DIN TARGU MURES VA FI MODERNIZAT – Strabag castiga contract de 26 milioane euro
Articolul următorMINSTERUL TRANSPORTURILOR DEMAREAZA PROIECTUL DRUMULUI DE MARE VITEZA FILIASI-DROBETA TURNU SEVERIN-LUGOJ – Studiul de fezabilitate costa 145 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.