SECTIUNE DIN AUTOSTRADA TRANSILVANIA, SCOASA LA LICITATIE – Sectiunea Suplacu de Barcau – Chiribis costa 937,53 milioane de lei fara TVA

Sectiunea Suplacu de Barcau – Chiribis (26,35 km) a Autostrazii Transilvania a fost relansata in licitatie, iar 15 martie 2023 este data limita pentru depunerea ofertelor.

Valoarea estimata a contractului este de 937.532.814,55 lei fara TVA, sursa de finantare fiind asigurata prin Fondurile Europene Nerambursabile.

Miercuri, 4 ianuaie 2023, CNAIR a transmis spre publicare in JOUE (Jurnalul Oficial al Uniunii Europene) anuntul de participare aferent contractului de achizitie publica pentru proiectarea si executia, respectiv pentru finalizarea Autostrazii Brasov – Targu Mures – Cluj – Oradea, Sectiunea 3C: Suplacu de Barcau – Bors, Subsectiunea 3C1: Suplacu de Barcau – Chiribis (km 4+200 – km 30+550), in lungime de 26,35 km”, anunta CNAIR.

Contractul finantat prin fonduri europene prevede 24 de luni (din care 6 de luni pentru etapa de proiectare si 18 luni pentru perioada de executie a lucrarilor) iar suma alocata este de 937,53 milioane de lei (fara TVA).

Constructorul care va castiga acest contract trebuie sa execute o serie de lucrari printre care:

– 3 viaducte

– 8 pasaje

– 8 poduri, inclusiv un pod de o complexitate tehnica ridicata, in lungime de 1.650 m peste lac de acumulare

Lucrarile la acest lot au fost abandonate dupa rezilerea contractului Bechtel, in anul 2013. CNAIR a reusit sa mai atribuie o data contractul in anul 2015 dar constructorul spaniol nu a reusit sa se mobilizeze iar contractul a fost reziliat din nou in anul 2016”, spune directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Licitatia pentru atribuirea contractului de proiectare si executie va fi vizibila in SICAP ulterior publicarii anuntului de participare in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Articolul precedentSEF NOU LA TAROM – Costin Iordache preia conducerea companiei de stat de la inginerul geodez Mihaita Ursu
Articolul următorCUM ARATA CALATORIA CU TRENUL INTERCITY – Intre Bucuresti la Brasov, trenul merge cu viteza maxima de 140 km/h, iar biletul costa 64 de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.