DRUMUL JUDETEAN 108C A FOST ASFALTAT – Asfaltarea a 23 de km din DJ 108C Manastireni – Calata – Margau a costat 38 milioane lei

Consiliul Judetean Cluj a finalizat asfaltarea DJ 108C Manastireni – Calata – Margau. Mai este necesara doar realizarea caii de rulare pe doua poduri si racordarea acestora la drum.

Investitia, in valoare de 38.100.386,65 lei, cu TVA inclusa, este finantata atat din fonduri europene cat si de la bugetul judetului.

Lucrarile au fost executate de societatea Diferit AG SRL.

Lucrarile de reabilitare si modernizare a drumului judetean DJ 108C Manastireni – Calata – Margau, in lungime de 22,95 kilometri derulate de Consiliul Judetean Cluj in cadrul unei investitii finantate atat din fonduri europene cat si de la bugetul judetului, au fost finalizate in ceea ce priveste asfaltarea in doua straturi”, anunta CJ Cluj.

Pentru completa finalizare a operatiunilor mai este necesara doar realizarea caii de rulare pe doua poduri si racordarea acestora la drum.

Momentan, pe aceste doua poduri traficul rutier se desfasoara alternativ, pe o banda de circulatie.

Suntem foarte aproape de finalizarea unei noi investitii rutiere majore. Reabilitarea si modernizarea acestui drum asigura o legatura utila si rapida intre drumurile nationale DN1 si DN1R si, de asemenea, va inlesni traficul rutier spre zonele turistice din Muntii Apuseni pe directiile Fantanele-Belis si Rachitele-Doda Pilii-Ic Ponor. Finalizarea proiectului este importanta atat pentru localnici, cat si pentru turistii care viziteaza zona montana a Clujului, cu efecte benefice in ceea ce priveste dezvoltarea economico-sociala a acestui intreg areal”, spune Alin Tise, presedintele CJ Cluj.

De o mare complexitate si amploare, operatiunile au constat in lucrari de modernizare a platformei drumului, pe toata lungimea sectorului, dar si de consolidare a trei portiuni instabile de drum, mai arata CJ Cluj.

In ceea ce priveste lucrarile de reabilitare a suprastructurii si infrastructurii, nu mai putin de cinci din cele sapte poduri vizate sunt complet finalizate iar doua sunt realizate in proportie de peste 80%.

De asemenea, au fost executate lucrari de asigurare a scurgerii apelor si de realizare a timpanelor la podete iar lucrarile de semnalizare si marcaje rutiere au fost deja finalizate.

Articolul precedentAUTOGARA NOUA LA SACUENI – S-a semnat contractul de 1,45 milioane lei pentru o noua autogara in orasul Sacueni
Articolul următorCUM ARATA PRIMA LOCOMOTIVA HIBRID DIN ROMANIA – Prima locomotiva romaneasca hibrid, construita 100% in Romania, functioneaza in Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.