SEF NOU LA TAROM – Costin Iordache preia conducerea companiei de stat de la inginerul geodez Mihaita Ursu

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, nu i-a mai prelungit mandatul inginerului geodez Mihaita Ursu, director general al companiei Tarom, astfel ca incepand cu data de 4 ianuarie 2022 acesta nu mai e seful companiei. La conducerea Tarom a fost numit Costi Iordache, directorul financiar al companiei.

Astazi, 4 ianuarie 2023, Consiliul de Administratie al Companiei Nationale de Transporturi Aeriene Romane Tarom a luat act de ajungerea la termen a contractului de mandat al directorului general CEO – Mihaita URSU, functie detinuta de acesta in ultimul an calendaristic si in perioada iunie 2020 – iunie 2021. In acest sens, tinand cont de necesitatea asigurarii unei continuitati in demersurile initiate de catre companie, Consiliul de Administratie al Companiei Nationale de Transporturi Aeriene Romane TAROM l-a numit in functia de director general interimar pe Costin Iordache, care la data numirii ocupa functia de director financiar in cadrul companiei”, informeaza Tarom.

Mihaita Ursu, de profesie inginer geodez, mai fusese admnistrator la Posta Romana si referent la ADP sector 4. Sub mandatul sau, compania aeriana a trecut la un model de tip low-cost, pentru a face economii.

Directorul general Mihaita Ursu avea un salariu brut de 37.000 lei/luna, potrivit informatiilor publicate pe site-ul Tarom.

Mihaita Ursu era la al doilea mandat la conducerea Tarom, primul fiind in 2020, atunci cand a fost numit de ministrul Lucian Bode, iar al doilea incepand din ianuarie 2022 in mandatul lui Sorin Grindeanu. Atunci cand s-au impartit intre partide companiile, Tarom a intrat in zona de influenta a PNL, dar secretarul de stat care raspunde de zona aviatiei este social-democratul Bogdan Mandrescu, unul dintre personajele puternice din minister.

Compania TAROM a fost condusa, in ultimii ani, de:

  • George Costin Barbu – 21 octombrie 2019/ 9 iunie 2020
  • Mihaita Ursu – 2 mandate (iunie 2020 – iunie 2021 si 4 ianuarie 2022 – 4 ianuarie 2023)
  • Catalin Radu Prunariu – iunie 2021/4 ianuarie 2022

De altfel, pentru cele mai importante companii din Ministerul Transporturilor, este aproape finalizata procedura de selectie a administratorilor Tarom conform OUG 109, conducerea corporativa a companiilor de stat. 

Tarom a fost infiintata in 1954 si isi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor, fiind membra a Aliantei SkyTeam din 25 iunie 2010.

Operatorul aerian national opereaza peste 50 de destinatii proprii si destinatii deservite de partenerii code share cu o flota de 29 de aeronave.

Tarom este membra al Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA) din 1993.

Articolul precedentLICITATIE DE 70 MILIOANE LEI PENTRU INFRASTRUCTURA  DIN BIHOR – Se construiesc drumuri in parcurile industriale din Alesd, Beius si Stei
Articolul următorSECTIUNE DIN AUTOSTRADA TRANSILVANIA, SCOASA LA LICITATIE – Sectiunea Suplacu de Barcau – Chiribis costa 937,53 milioane de lei fara TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.