TARIF UNIC DE 5 LEI PE ORA LA PARCARILE MUNICIPALITATII, IN BUCURESTI – 300 de parcometre vor fi amplasate in zona central. Abonamentul va fi 30 de lei pe zi 

Capitala va avea un pret unic la parcare. Soferii vor plati un tarif unic de 5 lei/ora, de luni pana vineri, intre orele 08:00 – 20:00, pentru utilizarea parcajelor si locurile de parcare ce apartin domeniului public sau privat al municipalitatii.

Asa cum am promis, a fost aprobat in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti noul Regulament de parcare. In dezbaterea publica pe care am organizat-o pe acest subiect au rezultat masuri noi, care astazi devin regula in Bucuresti:

  • Tarif unic parcare 5 lei/ora
  • Nou! dupa expirarea timpului rezervat pentru parcare, se aloca 15 minute gratis pentru efectuarea unei plati noi sau pentru eliberarea locului de parcare
  • Abonament zilnic parcare de 30 lei
  • Abonament lunar parcare de 500 lei”, anunta viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu.

Riveranii vor plati 50 lei luna si vor putea sa parcheze oriunde in apropierea casei.

Proiectul a trecut in unanimitate si le multumesc colegilor consilieri generali pentru asta! Obiectivul pachetului de masuri aprobate este schimbarea mentalitatii oamenilor si constientizarea faptului ca domeniul public apartine tuturor. Parcarea este un serviciu public si trebuie sa fie accesibil tuturor, dar si platit de catre toata lumea! Proiectul elimina privilegiile de care beneficiaza unele categorii, iar locurile de parcare din jurul institutiilor statului vor deveni locuri publice de parcare cu plata”, spune viceprimarul.

In plus, municipalitatea vine cu masuri de sistematizare a circulatiei – benzi unice pentru transport public, sensuri unice, montare de dispozitive de delimitare (stalpi) pe trotuare.

Crestem numarul locurilor de parcare! In interiorul inelului central si in zona de Nord vom crea, in urmatorii doi ani, peste 80.000 de noi locuri de parcare. Cei care pacheaza neregulamentar vor fi amendati iar masinile le vor fi ridicate”, adauga el.

Masinile electrice si cele hibrid vor fi inregistrate digital in baza de date a Companiei Municipale, fara sa mai fie nevoie de alte elemente de identificare montate pe vehicul (vigneta, ecuson etc).

Administrarea corecta a locurilor de parcare a adus si beneficii: Primaria Capitalei va incasa primele venituri – 10.000.000 lei – sub forma de dividende pentru anul 2022 de la Compania Municipala Parking Bucuresti (CMPB). Banii vor fi folositi pentru solutii de Mobilitate in Bucuresti: reparatii trotuare, strazi sau lucrari de sistematizare a traficului. Lucram, zi de zi, pentru a creste MOBILITATEA in Bucuresti! Eliberam trotuare de masini, cream noi locuri de parcare si sistematizam circulatia in zona centrala”, mai spune viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu.

De asemenea, vor fi montate sensuri giratorii modulare, ca o solutie rapida pentru fluidizarea traficului in zona de est, Colentina – Petricani.

Administratia Strazilor Bucuresti (ASB) a inceput montajul primelor sensuri giratorii modulare in zona Colentina, ca masura de sistematizare a circulatiei si fluidizare a traficului. Sensurile giratorii sunt din materiale prefabricate, usor si rapid de montat”, afirma Bujduveanu.

Primele doua sensuri giratorii au fost deja montate la intersectia Soseaua Petricani cu Dimitrie Pompeiu si la intersectia D-na Ghica cu Heliade intre vii.

Lucrarile au durat doar cateva ore.

De azi, traficul in zona se desfasoara in conditii mai bune. Montarea sensurilor giratorii este o solutie pentru fluidizarea traficului in zona, mai ales ca in prezent exista un blocaj generat de lucrarile la amenajarea pasajului Doamna Ghica. Continuam sa aplicam aceasta solutie de sistematizare a traficului in mai multe zone din Capitala. Lucram, zi de zi, pentru a creste calitatea vietii urbane in Capitala”, declara viceprimarul.

Articolul precedentUMBRARESCU CASTIGA UN NOU CONTRACT, DE 1,63 MILIARDE LEI FARA TVA – UMB Spedition a castigat contractul pentru constructia Lotul 1 Saucesti-Trifesti al Autostrazii Moldova
Articolul următorAUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE PENTRU LARGIREA LA PATRU BENZI A CENTURII BUCURESTI INTRE A1 SI DN5 – Din 2026 vom circula pe patru benzi pe toata centura Capitalei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.