A FOST LANSAT PASAPORTUL DE CALATORIE DIGITAL – IATA a lansat aplicatia Travel Pass. Vezi care sunt beneficiile acestui serviciu

Asociatia Internationala a Transportului Aerian (IATA), organism care reprezinta aproximativ 290 de companii aeriene (82% din traficul aerian global) a lansat pasaportul de calatorie digital. Este vorba despre o aplicatie numita IATA Travel Pass care va contine toate detaliile pasagerilor necesare pentru „o calatorie sigura si eficienta”. In aplicatie sunt disponibile informatii pentru pasageri, precum testele, vaccinuri si alte masuri pe care trebuie sa le ia inaintea unei calatorii intr-o anumita destinatie, aplicatia oferind in acelasi timp detalii si despre locul in care pot fi testati. Astfel cum a fost conceputa, aplicatia IATA Travel Pass garanteaza confidentialitatea datelor incluse in aplicatie, utilizatorii „pasaportului de calatorie digital” putand sa partajeze testele si rezultatele vaccinarii in siguranta. Aplicatia IATA Travel Pass va fi gratuita, iar orice persoana o va putea descarca de pe telefon si folosi fara niciun cost.

Iata ce va cuprinde IATA TRAVEL PASS:

-Registrul global al cerintelor de sanatate (cerinte de calatorie, testare, vaccinare pentru pasageri);

-Registrul global al centrelor de testare/vaccinare;

-Aplicatia de laborator (localizarea centrelor de testare si a laboratoarelor din tara vizitata);

-Modulul pasaportului digital (crearea propriu zisa a pasaportului de calatorite digital continand datele privind testarea, vaccinarea pasagerilor.

Close-up of a hand holding mobile phone with IATA Travel Pass, a technical health passport application developed amid Covid-19 Global Pandemic on screen,Image: 590711221, License: Rights-managed, Restrictions: Contributor country restriction: Worldwide, Worldwide, Worldwide, Worldwide, Worldwide, Worldwide. Contributor usage restriction: Advertising and promotion, Consumer goods, Direct mail and brochures, Indoor display, Internal business usage, Commercial electronic. Contributor media restriction: {490646D2-AFF1-4EA3-A4FD-4FD1ACEB7918}, {490646D2-AFF1-4EA3-A4FD-4FD1ACEB7918}, {490646D2-AFF1-4EA3-A4FD-4FD1ACEB7918}, {490646D2-AFF1-4EA3-A4FD-4FD1ACEB7918}, {490646D2-AFF1-4EA3-A4FD-4FD1ACEB7918}, {490646D2-AFF1-4EA3-A4FD-4FD1ACEB7918}., Model Release: no

Scopul aparitei acestui pasaport de calatorie digital este de a permite companiilor aeriene si guvernelor statelor utilizatoare informatii exacte despre starea de sanatate COVID-19 a pasagerilor si, facilitand astfel reluarea zborurilor si redeschide frontierele. Nedorindu-se a fi o solutie globala permanenta, aplicatia va fi integrata in solutiile proprii ale companiilor aeriene, dupa ce s-a constatat ca masurile adoptate ca urmare a virusului covid-19 si a restrictiilor pe care le-a impus fac extrem de dificila procesarea eficienta a pasagerilor.

In acest sens, Alan Murray Hayden, seful IATA al Companiilor Aeriene, Aeroporturi si Solutii Operationale de Conformitate si Securitate, a declarat ca „aeroporturile functioneaza in esenta cu aceeasi capacitate de check-in, dar doar 10% din pasageri”: „Repornirea industriei nu este pur si simplu durabila, cu exceptia cazului in care automatizam documentatia COVID la controlul frontierelor si la alte puncte de contact ale pasagerilor”, spune Hayden. „Acesta este motivul pentru care IATA Travel Pass este atat de important. I. scopuri practice, aveti nevoie de toata documentatia COVID relevanta intr-un format mobil, digital”.

Ultimele proiectii IATA sugereaza ca cererea de calatorii aeriene in acest an ar fi 38% din nivelurile din 2019 intr-un scenariu optimist si 33% din nivelurile din 2019 in cazul in care restrictiile de calatorie raman pe scara larga.

De aceea, puncteaza IATA, Aplicatia IATA Travel Pass – pasaport de calatorie digital – va deveni esentiala odata cu redeschiderea frontierelor si ridicarea restrictiilor de calatorie.

JoAnn Tan, vicepresedinte interimar senior, planificare marketing, Singapore Airlines, a declarat: „Acreditarile digitale de sanatate vor fi esentiale pe masura ce frontierele se redeschid si restrictiile de calatorie vor fi ridicate progresiv in intreaga lume. Implementarea cu succes a IATA Travel Pass reflecta obiectivul Singapore Airlines de a utiliza solutii digitale sigure pentru a verifica acreditarile de sanatate si pentru a sprijini o experienta de calatorie sigura si fara probleme pentru clientii nostri”.

Nick Careen, vicepresedintele IATA: „Ar trebui sa ofere tuturor guvernelor increderea ca industria are o solutie digitala viabila, care va usura presiunea de a incorpora verificarile certificatelor de sanatate in procesul de calatorie, inclusiv la frontiere”

Nick Careen, vicepresedintele IATA a semnalat ca utilizarea acestei aplicatii de catre companiile aeriene va facilita gestionarea calatoriilor, fiind imposibil de verificat „pe suport hartie” toate informatiile transmise de pasageri, astfel incat trebuie sa inteleaga ca pasaportul de vaccinare digilat este „un sistem robust si eficient care va ajuta lumea sa se miste din nou”.

Companiile aeriene inteleg ca operatiunile lor la sol se vor opri daca vor trebui sa gestioneze cerintele de calatorie COVID-19 – rezultatele testelor sau certificatele de vaccin – cu documentatie pe hartie. Acelasi lucru este valabil si pentru autoritatile de frontiera. Marea Britanie este inaintea altor guverne in ceea ce priveste cartografierea unui mod de a relua calatoriile internationale la scara larga. Aceasta dovada a conceptului din viata reala ar trebui sa ofere tuturor guvernelor increderea ca industria are o solutie digitala viabila, care va usura presiunea de a incorpora verificarile certificatelor de sanatate in procesul de calatorie, inclusiv la frontiere. Acest proces este o oportunitate pentru noi de a lucra cu guvernul britanic pentru a demonstra ca solutia functioneaza si pentru a impartasi rezultatele cu altii, pe masura ce construim un sistem robust si eficient care va ajuta lumea sa se miste din nou”, a declarat Nick Careen, senior IATA Vicepresedinte aeroport, pasageri,Marfa, Securitate, potrivit site-ului oficial IATA.

„Pentru a obtine un beneficiu maxim din IATA Travel Pass si pentru a evita confuzia si neplacerile pentru pasageri, standardizarea certificatelor de testare sau vaccinare si acceptarea lor de catre autoritati sunt esentiale” – IATA

Un sondaj recent realizat de calatorii IATA a constatat ca 89% sunt de acord cu necesitatea standardelor globale si 80% sunt dornici sa foloseasca o aplicatie mobila pentru a-si gestiona acreditarile de calatorie.

Vinerea trecuta, OACI a mutat stabilirea standardelor globale pentru certificarile de testare / vaccinare cu un pas mai aproape de realitate. Urmatoarele guverne trebuie sa furnizeze un certificat digital de testare / vaccinare COVID-19 atunci cand oamenii sunt testati sau vaccinati, astfel incat sa aiba un document verificabil pe dispozitivul lor mobil.

Acest lucru va asigura echivalenta, recunoasterea reciproca si acceptarea certificatelor COVID-19 pentru pasageri atunci cand calatoresc in jurul lumii”, mai precizeaza IATA.

Prima cursa in care a fost folosita acest pasaport de calatorie digital IATA Travel Pass a avut loc pe 15 martie 2021 pe ruta Londra-Singapore, cursa operata de Singapore Airlines. In prezent, IATA colaboreaza si cu Emirates, Qatar Airlines, Etihad Airways pentru a lansa Travel Pass. De asemenea, Air New Zealand, Malaysia Airlines si Air Baltic intentioneaza sa testeze aplicatia.

Articolul precedentMETROREX INCHIDE MAGAZINELE DE LA METROU – Pana la 2 aprilie vor fi dezafectate spatiile comerciale de la metrou, pe motiv ca pun in pericol siguranta transportului subteran
Articolul următorSIMPLIFICAREA TRANSPORTULUI AERIAN DE MARFURI – A fost lansata platforma EPIC pentru asigurarea unui lant de aprovizionare digitalizat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.