METROREX INCHIDE MAGAZINELE DE LA METROU – Pana la 2 aprilie vor fi dezafectate spatiile comerciale de la metrou, pe motiv ca pun in pericol siguranta transportului subteran

Metrorex a notificat Sindomet Servcom SRL, firma detinuta de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou, organizatie sindicala condusa de Ion Radoi, care administreaza spatiile comerciale de la metrou ca, in regim de urgenta, sa elibereze si sa predea toate spatiile comerciale amplasate in incinta statiilor de metrou pana la data de 2 aprilie 2021. Decizia Metrorex, al carei director general este Stefan Paraschiv, este luata dupa ce s-a constatat expirarea contractului incheiat cu Sindomet Servcom SRL, masura fiind motivata si de faptul ca de-a lungul timpului Metrorex a notificat de mai multe ori Sindomet sa dezafecteze aceste spatii comerciale.

Intr-un comunicat de presa al Metrorex se precizeaza astfel ca spatiile comerciale care activeaza in reteaua de metrou pun in pericol siguranta transportului subteran, cu afectarea directa a exigentelor de securitate la incendiu si evacuarea persoanelor in caz de urgenta, astfel incat se impune eliberarea acestor spatii pentru „a reda publicului calator conditii de transport civilizate, in siguranta si in conformitate cu standardele europene.”

Ion Radoi: „Pana la pronuntarea unei hotarari judecatoresti definitive nu se poate aplica ceea ce viseaza administratia”

In replica, contactat de site-ul Club Feroviar, presedintele Unitatea – Sindicatul Liber Metrou, Ion Radoi, a acuzat ca dorinta de „dezafectare” a spatiilor comerciale de catre Metrorex pana la data de 2 aprilie 2021 reprezinta o „actiune de intimdare” care nu poate fi pusa in aplicare atat timp cat pe rolul Tribunalului Bucuresti se judeca un dosar care vizeaza acest obiect.

Este o actiune la intimidare. Noi ne aflam in proces, iar dosarul este pe rolul Tribunalului Bucuresti, Sectia Comerciala. Pana la pronuntarea unei hotarari judecatoresti definitive nu se poate aplica ceea ce viseaza administratia. Nu au cum sa evacueze. Doar n-o sa dea oamenii afara cu buldozerul. In plus, peste 80% din spatii sunt construite de Sindomet, a declarat Ion Radoi pentru Club Feroviar.

Redam comunicatul Metrorex din 25 martie 2021:

„Curatenia de primavara a inceput!

Metrorex informeaza ca in urma analizelor efectuate pe teren s-a constatat ca spatiile comerciale care activeaza in reteaua de metrou pun in pericol siguranta transportului subteran, cu afectarea directa a exigentelor de securitate la incendiu si evacuarea persoanelor in caz de urgenta.

In acest context, tinand seama si de expirarea contractului incheiat cu firma care administreaza spatiile comerciale, a notificarilor transmise anterior prin care Metrorex a solicitat in repetate randuri dezafectarea acestor spatii, dar si ca urmare a Raportului de control intocmit de Metrorex cu privire la luarea masurilor ce se impun in concordanta cu respectarea Normativului pentru proiectarea Constructiilor si Instalatiilor Specifice de Metrou privind prevenirea si stingerea incendiilor, Metrorex a notificat firma care administreaza spatiile comerciale ca, in regim de urgenta, sa fie eliberate si predate catre administratorul retelei de transport subteran toate spatiile comerciale amplasate in incinta statiilor de metrou pana la data de 02.04.2021.

Continuarea activitatii spatiilor comerciale amplasate in calea de evacuare din incinta metroului pericliteaza securitatea persoanelor in caz de urgenta, precum si evacuarea rapida si sigura a acestora. Mai mult, acestea creeaza un mediu nefavorabil pentru publicul calator prin aglomerarea marfurilor in afara spatiului comercial, supraaglomerarea cu marfuri combustibile, bauturi alcoolice si comercializarea produselor de patiserie.

Precizam ca Metrorex nu va ezita sa ia toate masurile ce se impun pentru a reda publicului calator conditii de transport civilizate, in siguranta si in conformitate cu standardele europene”.

Articolul precedentINVESTITII DE 70 DE MILIOANE LEI – Aeroportul din Targu Mures se modernizeaza cu bani publici si bani europeni. Presedintele CJ Mures: „Investitiile in dezvoltarea acestei infrastructuri continua”
Articolul următorA FOST LANSAT PASAPORTUL DE CALATORIE DIGITAL – IATA a lansat aplicatia Travel Pass. Vezi care sunt beneficiile acestui serviciu

1 COMENTARIU

  1. […] Razboi total pe liniile de metrou. Membrii Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) din Metrorex au blocat vineri, 26 martie 2021, incepand cu ora 3.00 dimineata liniile de metrou, impiedicand circulatia trenurilor. Cu efect direct asupra populatiei care calatoreste cu metroul, actiunea sindicalistilor de la USLM vine la o zi de la somatia facuta de Metrorex, prin directorul Stefan Paraschiv, prin care a cerut dezafectarea spatiilor comerciale din incinta metroului detinute de Sindomet Servcom SRL, societate gestionata de USLM, pana la 2 aprilie 2021 (Click aici pentru a citi). […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.