REINCEP LUCRARILE DE REABILITARE ALE PODULUI DE LA CERNAVODA – Lucrarile vor fi gata in 2023

Reincep lucrarile de reabilitare ale Podului de la Cernavoda. Prima etapa din acest an a lucrarilor de reabilitare la Podul de la Cernavoda, situat pe Autostrada A2 (intre km 155+415 – km 161+479), este programata in intervalul 15 februarie 2022 – 21 aprilie 2022.

Lucrarile de reabilitare continua astfel conform calendarului, avansand cu inca o etapa importanta ce se va incheia odata cu inceperea sezonului estival, astfel incat traficul sa fie deschis in totalitate pe Podul de la Cernavoda, arata CNAIR.

Termenul de finalizare al contractului de executie este data de 12 februarie 2023.

Podul peste Dunare de la Cernavoda este un pod combinat de cale ferata si sosea, care traverseaza Dunarea si, impreuna cu podul similar peste bratul Borcea, conecteaza orasul Bucuresti de Portul Constanta, unind Dobrogea de Muntenia prin Autostrada A2.

Aceasta este prima reabilitare a podului de peste Dunare, de cand a fost construit, de 34 de ani.


Directia Regionala de Drumuri si Poduri Constanta a anuntat in februarie 2021 ca a fost emis ordinul de incepere a lucrarilor de reabilitare a Podului de la Cernavoda.

Contractul semnat intre CNAIR si compania Maristar COM SRL pentru realizarea acestor lucrari are o valoare de 66.847.689,39 lei fara TVA, obiectivul fiind finantat din fonduri europene nerambursabile.

Durata de executie a lucrarilor este de 24 de luni, iar perioada de garantie este de 60 de luni.

Contractul de reabilitare a partii rutiere prevede o serie de lucrari, printre care:

– inlocuirea hidroizolatiei si a caii pe partea carosabila si trotuare;

– inlocuirea sistemului rutier;

– inlocuirea parapetului pietonal si directional;

– inlocuirea rosturilor de dilatatie;

– lucrari de reparatii cu betoane speciale la placa de suprabetonare a viaductelor de acces si la pile;

– lucrari de refacere a protectiei anticorozive la structura metalica, atat pe podul principal, cat si pe viaductele de acces etc.

In perioada sezonului estival se vor executa doar lucrari la infrastructura, fara a se institui restrictii de circulatie.

Articolul precedent4,4 MASINI ELECTRICE VANDUTE IN LUME – Cresterea vanzarilor de vehicule electrice, afectata de reducerea stimulentelor guvernamentale
Articolul următorAUTOSTRADA LUGOJ-DEVA FACE PASI – Turcii de la MAPA, singurii ofertanti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.