AUTOSTRADA LUGOJ-DEVA FACE PASI – Turcii de la MAPA, singurii ofertanti

O singura oferta a fost depusa oferta pentru proiectarea si executia lotului 2, sectiunea E si finalizare sectiunea D a Autostrazii Lugoj-Deva. Lungimea traseului este de 9,13 km, din care 2,13 km de tunel.

Astfel, pana la termenul limita, a fost depusa o singura oferta de catre: ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.

Valoarea estimata a contractului: 1.363.135.841 lei fara TVA. Sursa de finantare o reprezinta fondurile europene nerambursabile.

Luni, 14 februarie 2022, a avut loc depunerea ofertelor pentru Etapa a II-a (Propuneri Tehnice si Propuneri Financiare) a procedurii de atribuire a contractului „Proiectare si executie lucrari pentru obiectivul major de investitii Autostrada Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220 – Sectiunea E si finalizare Sectiunea D”.

Comisia de evaluare va analiza in aceasta etapa oferta depusa, respectiv Propunerea Tehnica si Propunerea Financiara in conformitate cu prevederile Documentatiei de atribuire si cu legislatia in vigoare in domeniul achizitiilor publice si cu respectarea termenelor legale privind evaluarea ofertelor„, precizeaza CNAIR.

Termenul de finalizare prevazut este 10 luni proiectare si 28 de luni executie, conform factorilor de evaluare din Documentatia de Atribuire.

Conform conditiilor din Acordului de mediu, a fost prevazuta realizarea a doua tuneluri in cadrul Sectiunii E2 in contexul evitarii problemelor de stabilitate si a impactului negativ cu implicatii majore asupra mediului.

Lungimea celor doua tuneluri va fi de aproximativ 2,13 km. Tunelurile vor fi formate din doua galerii unidirectionale prevazute pe fiecare cale de circulatie cu platforma de 11,25 m.

Etapa I a procedurii de licitatie restransaa fost finalizata in data de 27 octombrie 2021, fiind transmise totodata si invitatiile de participare la Etapa a II-a a procedurii – Etapa de depunere a ofertelor, catre cei 6 candidati precalificati la prima etapa:

1. Asocierea MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.

2. Asocierea SC ALSİM ALARKO SANAYİ TESİSLERİ VE TİCARET A.Ș – MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S.

3. KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET ANONIM SIRKETI

4. STRABAG SRL

5. Asocierea IMPRESA PIZZAROTTI & C SpA – PIZZAROTTI SA – RETTER PROJECTMANAGEMENT SRL

6. Asocierea TERNA TOURIST TECHNICAL AND MARITIME SA – INTRACOM CONSTRUCTIONS SOCIETE ANONYME TECHNICAL AND STEEL CONSTRUCTIONS (INTRAKAT)

O asociere de constructori turci a ofertat astazi pentru proiectarea si executia sectiunii lipsa din Autostrada Lugoj-Deva (A1). Sunt 9,13 km de autostrada care va include 2,13 km de tunel, iar intregul proiect va fi finantat din fonduri europene„, anunta si ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Cele doua tuneluri forate care urmeaza sa fie construite intre localitatile Margina (judetul Timis) si Holdea (judetul Hunedoara) vor fi formate din doua galerii unidirectionale, cate una pe fiecare cale de circulatie.

Antreprenorul care va semna acest contract va trebui sa finalizeze in 10 luni proiectarea si in 28 de luni executia, la un pret estimat de 1,36 miliarde lei fara TVA.

Complexitatea proiectului, care cuprinde si primele tuneluri rutiere forate din Romania ultimilor 30 de ani, a determinat selectionarea constructorilor in doua etape„, mai spune Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.