UMBRARESCU CASTIGA UN NOU CONTRACT, DE 1,63 MILIARDE LEI FARA TVA – UMB Spedition a castigat contractul pentru constructia Lotul 1 Saucesti-Trifesti al Autostrazii Moldova

UMB Spedition a castigat contractul pentru constructia unui nou lot al A7 (Autostrada Moldovei), finantat prin PNRR, anunta directorul general al CNAIR, Cristian Pistol. Semnarea contractului finantat prin PNRR este posibila in 10 zile, daca nu vor fi depuse contestatii.

Pentru cei 30,3 km ai lotului 1 al sectorului de autostrada Bacau-Pascani (Saucesti-Trifesti), constructorul roman are la dispozitie 30 de luni si 1,63 de miliarde de lei (fara TVA).

Termenul de finalizare a lucrarilor este de 30 de luni si acestea includ:

– constructia 34 poduri si pasaje

– constructia unui viaduct de cu o lungime de 567 metri.

Contractul include constructia a 34 de poduri si pasaje dar si a unui viaduct de o complexitate tehnica ridicata (567 metri) si poate fi semnat dupa 10 zile, daca nu vor fi depuse contestatii”, spune Pistol.

A7 este cel mai mare proiect de infrastructura propus prin PNRR (pentru segmentul Pascani-Bacau-Focsani-Buzau-A3).

Ministrul Sorin Grindeanu a anuntat in luna ianuarie a acestui an ca anul acesta incepe constructia primelor sectoare ale autostrazii care leaga Muntenia de Moldova. Autostrada Moldovei va fi primul drum de mare viteza care va lega Moldova de Muntenia si reprezinta cel mai mare proiect de infrastructura finantat prin PNRR.

Valoarea totala a investitiei este de 6,12 miliarde de lei, fara TVA. Din aceasta suma, valoarea lucrarilor de constructie si montaj reprezinta 5,26 miliarde de lei, fara TVA. Asta inseamna ca un kilometru de autostrada va costa 15 milioane de euro.

Vor fi realizate 41 de poduri, pasaje, viaducte si 6 noduri rutiere.

Articolul precedentORASUL REGHIN VA AVEA CENTURA OCOLITOARE – Exproprierile vor costa statul 8,3 milioane lei
Articolul următorTARIF UNIC DE 5 LEI PE ORA LA PARCARILE MUNICIPALITATII, IN BUCURESTI – 300 de parcometre vor fi amplasate in zona central. Abonamentul va fi 30 de lei pe zi 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.