PROIECT PENTRU O RETEA DE PISTE DE BICICLETE DE PESTE 800 KM – Licitatia pentru proiectarea si executia retelei se lanseaza la primavara

O noua retea de piste de biciclete va fi construita in judetul Bihor. Lungimea totala a retelei de piste de biciclete este de peste 800 de km. In sedinta Consiliului Judetean Bihor de ieri a fost aprobat un parteneriat cu judetele Alba si Cluj in vederea realizarii, din fonduri europene, a unei retele de piste de biciclete care sa lege cele trei judete.

Conditiile de accesare a fondurilor au impus asocierea dintre cel putin trei judete, o lungime continua a retelei de cel putin 150 de km si respectarea unor directii prestabilite prin reteaua nationala de piste aprobate prin ghidul de finantare. Suntem eligibili consiliile judetene si administratiile bazinale de apa”, spune Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.

Lungimea totala a retelei de piste de biciclete este de peste 800 de km. Pe teritoriul judetului Bihor reteaua depaseste 300 de km, de la granita cu Ungaria si pana la limitele judetului spre Cluj si Alba si traverseaza teritoriul a peste 30 de orase si comune.

In nordul judetului Bihor, ABA Crisuri va gestiona reteaua de piste de pe digurile raurilor din zona, intrucat le au in administrare.

Reteaua de piste ce va fi realizata de Consiliul Judetean Bihor va urma doua directii:

  1. Oradea – Beius si conectare cu judetele Alba si Cluj. Traseul dintre Baile Felix si Holod ar urma sa fie realizat pe rambleul liniei de cale ferata dezafectata. CJ Bihor va face o intelegere cu CFR Infrastructura pentru preluarea amplasamentelor.
  2. Oradea – Alesd si conectare cu judetul Cluj. Traseul va urma cursul raului Crisul Repede, pe digurile de protectie ale barajelor din amonte de Oradea. Ar urma sa fie semnat un protocol intre CJ Bihor si Ministerul Energiei si cu Hidroelectrica pentru a putea folosi digurile celor trei baraje.

Din pista principala spre judetele partenere vor fi executate si piste secundare: de exemplu spre Dobresti – lacul Vida, pe rambleul liniei de cale ferata dezafectata Sambata-Dobresti sau spre Stei, de-a lungul liniei de cale ferata Beius – Rieni-Stei.

Mai mult de jumatate din traseul pistelor urmeaza drumurile judetene.

In primavara anului viitor vom demara procedura de licitatie pentru proiectarea si executia retelei. Multumesc partenerilor nostri, consiliile judetene din Alba si Cluj, si celor peste 60 de primarii ce sustin proiectul, reteaua traversand teritoriul lor administrative”, spune Bolojan.

Articolul precedentPROIECTE DE INFRASTRUCTURA RUTIERA IN ILFOV – Investitia in trei sensuri giratorii si un pasaj depaseste 743.000 lei
Articolul următorPOD NOU IN JUDETUL ARAD – Podul care leaga doua sate a costat 1,1 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.