DACIA SPRING, CEA MAI CAUTATA MASINA ELECTRICA DIN TARA – Romania va avea 25.000 de masini electrice inmatriculate pana la finalul anului

Numarul total de vehicule electrice inmatriculate in Romania a depasit deja 21.000 de unitati, iar pana la finele anului estimeaza atingerea bornei de 25.000 de unitati.

Intre ianuarie – septembrie 2022, s-au inregistrat 8.375 noi vehicule electrice, cumuland, astfel, un total de 21.258 de unitati in Romania.

Potrivit portalului Plugshare, in Romania se regasesc 2.896 incarcatorare publice, iar numarul locatiilor publice de incarcare a ajuns la 1.313.

Totodata, ultima luna din trimestrul 3 al anului a adus cel mai mare numar de masini electrice din acest an. Cu o crestere de peste 250% comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, in septembrie 2022 s-au inregistrat 1.373 de inmatriculari.

Lektri.ro, unul dintre cei mai mari jucatori in domeniul mobilitatii electrice din Romania, prezinta indexul de e-mobilitate pentru primele noua luni ale acestui an.

Piata de mobilitate electrica se afla intr-un proces continuu de evolutie, cifrele ne demonstreaza acest lucru, cu precadere in ultimii doi ani. Adoptarea vehiculelor electrice devine o tendinta tot mai vizibila si in randul romanilor, iar cresterea acestei piete trebuie sustinuta si de o infrastructura dedicata solida. Perspectivele sunt optimiste in acest sens, iar inovatiile din domeniu ne ajuta sa mentinem ritmul accelerat de dezvoltare a acestui segment”, a declarat Claudiu Suma, CEO Lektri.ro.

Dacia Spring se mentine, in continuare, in topul preferintelor romanilor, inregistrand 642 unitati inmatriculate doar in septembrie. Per total, in anul curent, au fost inscrise 4.168 de unitati Dacia Spring, in crestere de aproape 50% fata de 2021, fiind urmata de Tesla Model 3, cu 651 inmatriculari in 2022.

In topul general, Dacia Spring se remarca cu 7.234 de unitati, pe locul doi se regaseste Renault ZOE – cu 2.084 masini, urmat de VW E-UP- cu 1.175 de unitati.

Segmentul high-end (ce include modele ale marcilor Audi, BMW, Mercedes – Benz si Porche) a inregistrat 82 noi inmatriculari in primele noua luni ale acestui an.

Raportat la infrastructura de incarcare, daca luam in considerare doar incarcatoarele publice, fara restrictii, cele mai utilizate sunt cele AC Type 2 si cele de tip fast-charger CCS/CHAdeMO.

Lektri.ro a fost infiintata in 2018 la Timisoara si numara in prezent 20 de angajati. Este un brand al grupului SafeFleet, cu activitati in industria mobilitatii si ofera solutii de incarcare a masinilor electrice pentru utilizatorii casnici, companii care doresc sa implementeze statii de incarcare pentru angajati si domeniile HORECA si retail. Statiile de incarcare Lektri.ro sunt utilizate in Romania, Serbia, Polonia, Germania, Franta si Italia.

Articolul precedentCFR MARFA RAMANE TOT PE MINUS – Pierderile companiei ar putea depasi 371 milioane lei in acest an. Castigul mediu lunar pe salariat depaseste 1.000 de euro
Articolul următorEXPROPRIERI DE 1,46 MILIOANE LEI PENTRU O PARTE DIN AUTOSTRADA DE CENTURA A CAPITALEI – Imobilele se afla in localitatile Afumati, Corbeanca, Dragomiresti-Vale si Glina din judetul Ilfov si Joita din judetul Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.