UN NOU PUNCT VAMAL LA GRANITA CU UCRAINA – Vama vizeaza traficul international de persoane in regim de trafic pietonal si rutier, cat si cu marfa

La granita Romaniei cu Ucraina, in Suceava, a fost deschis traficului punctul vamal Vicovu de Sus. Acest punct de trecere a frontierei va viza atat traficul international de persoane in regim de trafic pietonal si rutier, cat si cu marfa, cu program de functionare permanent, permitand astfel accelerarea si facilitarea traversarii frontierei de catre persoane si mijloace de transport.

Am fost prezent alaturi de prim-ministrul Romaniei, Nicolae Ionel Ciuca, si de omologul sau ucrainean Denys Shmyhal, la Vicovu de Sus, unde a avut loc deschiderea primului punct de trecere a frontierei intre Ucraina si un stat membru al Uniunii Europeana, dupa agresiunea militara din Ucraina”, spune secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu.

Construit de la zero, PTF Vicovu de Sus (judetul Suceava) cu Krasnoilsk (Ucraina) este deschis in prima etapa traficului international de persoane in regim pietonal si rutier si autovehiculelor cu masa autorizata pana la 3,5 tone, urmand sa fie deschis ulterior si pentru traficul greu.

Acesta prevede:

  • doua artere de control pentru fiecare sens, intrare si iesire din tara
  • cabine de control
  • spatii interioare
  • echipamente tehnice si IT
  • program de functionare permanent

Acest punct vamal este unul strategic, in regim de trafic international, ce aduce beneficii atat Romaniei, cat si Ucrainei, din punct de vedere economic si turistic, a carui operationalizare va facilita in mod ascendent traficul de calatori intre cele doua tari”, spune Scriosteanu.

De asemenea, a avut loc si o discutie bilaterala intre cei doi premieri, unde s-au discutat aspecte privind situatia securitatii, precum si masuri de sprijin pe care Romania le intreprinde in situatia razboiului din Ucraina.

In discursul sau, premierul Nicolae Ionel Ciuca a subliniat necesitatea respectarii drepturilor minoritatilor, atat cea romana din Ucraina, cat si invers.

De altfel, Guvernul a aprobat miercuri, 9 noiembrie, hotararea care vizeaza deschiderea punctului de trecere.

A fost aprobata hotararea prin care a fost reglementata deschiderea punctului international de trecere a frontierei si a biroului vamal de frontiera Vicovu de Sus – Romania si Krasnoilsk – Ucraina si modificarea Hotararii de Guvern 520/2013 privind organizarea si functionarea ANAF. Este vorba despre primul punct de trecere a frontierei deschis dupa agresiunea militara rusa din Ucraina intre Ucraina si un stat membru al Uniunii Europene”, a precizat zilele trecute purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Carbunaru.

Articolul precedentCONTRACT ATRIBUIT PENTRU PRIMA SECTIUNE DIN TRONSONUL CLUJ NAPOCA-ORADEA -EPISCOPIA BIHOR – CFR a semnat contractul de 2,11 miliarde lei pentru electrificarea si modernizarea caii ferate pe sectiunea Poieni – Alesd, de 52,74 km
Articolul următorPASAJUL DOMNESTI A FOST INAUGURAT, INAINTE DE TERMEN – Investitia a depasit 91 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.