PASAJUL DOMNESTI A FOST INAUGURAT, INAINTE DE TERMEN – Investitia a depasit 91 milioane lei

S-a deschis traficul rutier pe Pasajul Domnesti. Pasajul Suprateran Domnesti are o lungime de 0,536 km si lucrarile au fost finantate prin POIM, Fonduri Externe Nerambursabile 2014-2020, cu valorea de 91.552.381,90 lei fara TVA.

Vineri, 11.11.2021, incepand cu ora 12:00, s-a deschis traficul rutier pe pasajul suprateran de la Domnesti”, informeaza CNAIR.

Antreprenorul desemnat sa realizeze acest proiect a fost Asocierea SC STRACO Group SRL – SC COMNORD SA – SC SPECIALIST Consulting SRL.

Avand in vedere ca liderul Asocierii, SC Straco Grup SRL, a intrat in procedura de insolventa, si neavand capacitatea financiara pentru continuarea lucrarilor, s-a gasit o solutie de includere a unui subantreprenor, respectiv SC Tracon SRL, care in luna decembrie 2020, a preluat lucrarile asumandu-si finalizarea lucrarilor de constructie a Pasajului Domnesti”, arata CNAIR.

Pasajul Domnesti, impreuna cu alte obiective de infrastructura, a fost gandit si implementat de CNAIR la sfarsitul anului 2017 pentru fluidizarea traficului la nivelul municipiului Bucuresti. 

De asemenea, pasajul suprateran de la Domnesti, configurat sub forma de sens giratoriu suspendat, se afla la intersectia dintre Strada Prelungirea Ghencea – DJ602 si Centura Bucuresti.

Circulatia pe Pasajul Domnesti a fost deschisa! Este un moment asteptat de ani de zile atat de cei care locuiesc in zona, cat si de cei care tranziteaza Centura Capitalei. Prin deschiderea circulatiei pe acest pasaj este eliminat un punct de blocaj care, multi ani, a provocat disconfortul celor din trafic din cauza intersectarii la nivel a Centurii Bucuresti. Dupa deschiderea circulatiei inclusiv pe pasajele Berceni si Oltenita, ambuteiajele din traficul rutier in zona de sud a Bucurestiului vor fi eliminate”, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Pasajul Domnesti – giratoriu suspendat are o lungime de 536 metri.

Primele lucrari la pasajul de la Domnesti au inceput in 2018. Lucrarile la pasajul Domnesti au fost reluate in vara lui 2020, dupa aproape doi ani de blocaje. Odata cu intrarea in insolventa a constructorului principal Straco, lucrarile au fost preluate de subcontractorul Tracon.

Contractul a fost semnat in data de 10 mai 2017, iar termenul de finalizare este de 24 de luni (proiectare si executie).

Cinci pasaje sunt in lucru pe Centura Capitalei: Mogosoaia, Berceni, Cernica, Domnesti si Popesti-Leordeni (Oltenitei). Toate ar trebui finalizate pana la finalul lui 2022.

Articolul precedentUN NOU PUNCT VAMAL LA GRANITA CU UCRAINA – Vama vizeaza traficul international de persoane in regim de trafic pietonal si rutier, cat si cu marfa
Articolul următorTRASEUL DRUMULUI EXPRES ARAD-ORADEA A FOST APROBAT – Traseul are 120,1 kilometri. Vor fi construite 12 noduri rutiere in judetele Arad si Bihor, dar si 75 de poduri si pasaje

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.