AEROPORTUL DIN BURGAS ANUNTA CRESTERI SPECTACULOASE – Traficul aerian din Europa se va redresa complet in 2025

Sezonul de chartere pe Aeroportul bulgar Burgas se va incheia la sfarsitul lunii octombrie cu un zbor catre Antalya, a declarat directorul Aeroportului Burgas, Georgi Chipilski, pentru BGNES, scrie agentia Novinite.

Pana in prezent, am deservit aproximativ 1,56 de milioane de pasageri si ne asteptam sa deservim pana la sfarsitul anului putin peste 1,6 milioane, ceea ce reprezinta o crestere cu 70% a numarului de pasageri deserviti fata de 2021, insemnand aproximativ 56% din nivelurile anului 2019, adica nu am restabilit inca in totalitate traficul”, a precizat Georgi Chipilski.

In ceea ce priveste dezvoltarea pietelor, nu au existat surprize din previziunile preliminare, a anuntat Chepilski.

Asa cum era de asteptat, Polonia a ocupat primul loc, urmata de Marea Britanie, Cehia, Germania si Israel. Primele cinci piete si chiar si urmatoarele cinci piete au o crestere fata de 2021, cu trei dintre primele pana la 10 piete chiar depasind nivelul din 2019, aceasta este piata poloneza, pentru care ne asteptam la aproape aceleasi niveluri cu o usoara crestere pana la finalul anului comparativ cu 2019, piata austriaca si piata maghiara, care vor avea o crestere de peste 40%”, spune reprezentantul aeroportului.

In ciuda cresterii semnificative a turistilor din Polonia, acestia nu pot compensa lipsa numarului de turisti rusi.

Nu as spune ca poate compensa integral zborurile suspendate din Rusia, pentru ca ne asteptam de acolo un numar mare de turisti – aproximativ 200.000 de pasageri, numar care nu poate fi compensat de cresterea pietei poloneze, dar a fost recuperat partial de sosirile din Polonia, precum si de revenirea pe piata din Marea Britanie, dupa doi ani de Covid”, a adaugat acesta.

Pe Aeroportul Burgas se asteptau la o dezvoltare ceva mai buna a pietei germane. Se va baza pe o publicitate mai serioasa de pe aceasta piata sezonul viitor.

Cele mai aglomerate zile pentru aeroportul din Burgas au fost marti si vineri in august, cu 150 de aeronave care au transportat 26.000 de pasageri vineri si 120 de avioane care au transportat aproximativ 20.000 de pasageri in zilele de marti. 800.000 de pasageri au tranzitat aeroportul in iulie si august, ceea ce reprezinta 60% din traficul pentru 2022.

Organizatia Internationala a Aeroporturilor estimeaza ca traficul aerian din Europa se va redresa complet in 2025 si, potrivit directorului aeroportului din Burgas, acest lucru se va intampla un an mai tarziu.

Pentru prima data in aceasta vara, Aeroportul Burgas a operat zboruri catre Antalya. Din august pana la sfarsitul lunii octombrie vor fi operate in total 17 zboruri catre statiunea turca.

Articolul precedentSE ASFALTEAZA DRUMUL JUDETEAN DJ 767C – Valoarea totala a proiectului este 67,8 milioane lei
Articolul următorAUTOSTRADA A7 PLOIESTI – BUZAU – Incep lucrarile pentru constructia primelor doua loturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.