DRUMUL DE MARE VITEZA BUCURESTI-ALEXANDRIA PRINDE CONTUR – Constructia drumului de 70 km va incepe anul viitor

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunta ca proiectarea si demararea constructiei drumului de mare viteza Bucuresti – Alexandria, de circa 70 de km, va incepe anul viitor. In acest moment proiectul se afla in faza elaborarii studiului de fezabilitate, de catre proiectantul asocierea DP Consult – Explan – S.C.A. Teaha&Fuzesi, iar contractul are o valoare de 16,12 milioane de lei, fara TVA.

Investitii importante pentru judetul Teleorman in toate sectoarele de transport! In domeniul rutier, construirea drumului de mare viteza Bucuresti – Alexandria (aproximativ 70 de km) prinde contur. In acest moment este elaborat studiul de fezabilitate, in baza unui contract semnat in primavara acestui an, iar- din 2023- urmeaza proiectarea si demararea constructiei acestui important proiect de infrastructura rutiera”, spune Grindeanu.

La randul sau, si directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, da detalii despre stadiul acestui proiect.

Un alt proiect important pentru acest judet este Drumul de mare viteza Bucuresti – Alexandria care va avea o lungime estimata de 70 km. In acest moment proiectul se afla in faza elaborarii Studiului de Fezabilitate, de catre proiectantul Asocierea S.C. DP Consult S.A. – S.C. Explan S.R.L. – S.C.A. Teaha&Fuzesi. Contractul are o valoare de 16,12 milioane de lei, fara TVA si a fost semnat in data de 13.04.2022”, spune Pistol.

Contractul trebuie sa fie finalizat in 16 luni de la Ordinul de incepere, care a fost emis in data de 12.05.2022.

Dupa incheierea acestei etape vom scoate la licitatie Contractul pentru proiectarea si executia acestui drum de mare viteza”, precizeaza seful CNAIR.

DN52 va fi modernizat

In paralel, alaturi de modernizarea DN52, un alt obiectiv important pentru Ministerul Transporturilor il reprezinta infrastructura rutiera din Portul Turnu Magurele.

Mai exact, cheul acestui important port dunarean va fi refacut, iar platformele portuare vor fi reabilitate, ca si drumul de acces in Port”, afirma Grindeanu.

Vor mai fi realizate lucrari si pentru:

– Alimentarea cu apa a navelor;

– Alimentarea cu apa pentru combaterea incendiilor;

– Evacuarea apelor pluviale prin rigole amplasate paralel cu cheul.

Prin modernizarea infrastructurii aferente Portului Turnu Magurele se estimeaza, in urmatorii 7 ani, o crestere a volumului de marfuri de la 268.216 tone la 392.000 tone.

Dezvoltam infrastructura rutiera din judetul Teleorman! Doua proiecte importante pentru acest judet sunt derulate de CNAIR. Modernizarea DN52, Alexandria-Turnu Magurele (unul din cele mai importante porturi Dunarene), este unul din aceste proiecte. Sunt 46 de km care trebuie sa fie modernizati in 18 luni”, adauga Pistol.

In cadrul contractului cu o valoate de 150, 32 milioane de lei (fara TVA), constructorul (ASOCIEREA S.C. ALEXCOR TRADING S.R.L. – IMPRESA DI CONSTRUZIONI ING. E. MANTOVANI S.P.A. – S.C .PEGASUS ENGINEERING S.R.L) va derula urmatoarele lucrari:

– amenajarea a 6 intersectii,

– reabilitarea a 4 poduri si construirea a 2 poduri noi,

– reabilitarea a 12 parcari,

– construirea a 2 parcari noi, de scurta durata pe ambele sensuri;

– reabilitarea a 33 de podete.

Articolul precedentCONTRACTE PENTRU INTRETINEREA A 45 DE DRUMURI DE 735 KM DIN JUDETUL CLUJ – Contractele ajung la 196 milioane lei fara TVA
Articolul următorCULISELE SCADNALULUI BLUE AIR – Romanii vor fi adusi toti inapoi in tara si vor trebui despagubiti. Blue Air, obligata sa achite si costurile zborurilor Tarom

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.