CONTRACTE PENTRU INTRETINEREA A 45 DE DRUMURI DE 735 KM DIN JUDETUL CLUJ – Contractele ajung la 196 milioane lei fara TVA

Ultimele trei acorduri cadru pentru intretinerea drumurilor judetene din judetul Cluj au fost semnate. Este vorba de 45 de drumuri judetene care au in total 735 de km, iar contractele au o valoare cumulata de aproape 196 milioane lei fara TVA.

Consiliul Judetean Cluj a semnat acordurile cadru privind executia lucrarilor de intretinere a drumurilor judetene din zonele Gilau – Lotul 2, Gherla – Lotul 4 si Dej – Lotul 5. Acestea vizeaza, in total, 45 de drumuri judetene, cu o lungime totala cumulata de 735,782 kilometri.

Ofertantii declarati castigatori sunt SC Zadiloc SRL pentru zonele Gilau si Dej, cu o valoare financiara de 58.307.772,70 lei (fara TVA), respectiv 51.096.752,32 lei (fara TVA) si Claro Build SRL pentru zona Gherla, cu o valoare financiara de 86.307.449,76 lei (fara TVA).

In perioada urmatoare vom incheia contractele subsecvente de executie, astfel incat, in final, toti cei peste 735 de kilometric de drumuri judetene situati pe cele trei loturi sa fie reabilitati. Luand in calcul si drumurile din zonele Huedin – Lot 1 si Turda – Lot 3, planul nostru, extrem de ambitios, este acela de a asfalta toate drumurile judetene care nu dispun, in acest moment, de un strat de asfalt”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

In baza acordurilor cadru incheiate pe o perioada de patru ani, principalele activitati ce urmeaza a fi desfasurate de catre firmele castigatoare sunt asternerea de covor asfaltic, intretinerea partii carosabile si a acostamentelor, reprofilarea drumului, intretinerea podurilor si a podetelor, curatarea santurilor si a rigolelor, taierea vegetatiei, semnalizare rutiera, etc.

Acordurile pentru loturile 1 si 3 au fost semnate inca de la inceputul lunii august, lucrarile fiind deja in plina derulare pe o parte dintre aceste drumuri.

De asemenea, Consiliul Judetean Cluj a demarat lucrari de intretinere si reparatii pe drumul judetean 103H. Sectorul de drum situat pe raza localitatii Bologa va fi asfaltat.

Consiliul Judetean Cluj a demarat o serie de lucrari de intretinere curenta si periodica pe drumul judetean 103H (DN 1) – Bologa – Sacuieu. Acestea au drept scop asigurarea unei circulatii normale, in conditii de deplina siguranta.

Lucrarile de intretinere, in ansamblu, vizeaza un sector in lungime de 12,25 kilometri, de la km 0+000 la km 12+250. Acestea se vor finaliza cu asfaltarea sectorului situat pe raza localitatii Bologa, in lungime de peste 3 kilometri.

Sunt lucrari importante intrucat acest drum judetean asigura o legatura rapida intre DN1, prin localitatea Bologa, si DJ108C care traverseaza zona turistica Rachitele – Prislop – Ic Ponor. Drumul judetean 103H scurteaza un traseu utilizat frecvent”, adauga a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

In aceasta faza se executa lucrari de frezare a zonelor deteriorate precum si plombari cu imbracaminti asfaltice, tratarea burdusirilor si a tasarilor si ridicarea la cota a capacelor de canalizare.

De asemenea, vor mai fi executate operatiuni constand in taierea vegetatiei si a lastarisului din vecinatatea platformei drumului, aducerea la profil si completarea acostamentelor, curatarea si desfundarea santurilor si a camerelor de cadere, reprofilarea drumurilor laterale cu cilindrare si adaos de material, asigurarea scurgerii apelor, inlocuirea de podete, montarea de parapeti metalici in zonele unde situatia impune acest lucru si vopsirea capetelor de podete.

Articolul precedentO SINGURA OFERTA PENTRU DN71 BALDANA-TARGOVISTE-SINAIA – Drumul de 59 km costa pana la 1,33 miliarde lei
Articolul următorDRUMUL DE MARE VITEZA BUCURESTI-ALEXANDRIA PRINDE CONTUR – Constructia drumului de 70 km va incepe anul viitor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.