60 KILOMETRI DE DRUM JUDETEAN DIN IASI VOR FI MODERNIZATI – Judetul Iasi primeste 140 milioane lei prin Programul „Anghel Saligny”

Consiliul Judetean Iasi a obtinut 140.000.000 lei prin PNI „Anghel Saligny”, pentru modernizarea infrastructurii rutiere. Peste 60 de km de drum judetean vor fi modernizati cu aceste fonduri guvernamentale.

In urma aprobarii listei obiectivelor de investitii finantate de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei prin Programul National de Investitii ”Anghel Saligny” pentru judetul Iasi, Consiliul Judetean a obtinut finantare in valoare de 140.000.000 lei pentru implementarea a cinci proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere.

Cele cinci proiecte depuse de Consiliul Judetean Iasi, care au obtinut finantare sunt:

  • modernizare drum judetean DJ 201C: lim. Judet Neamt – Rachiteni – intersectie DN28, km. 10+500 – 16+350
  • modernizare drum judetean DJ 249: Hermeziu – Vladomira, KM 5+600 –8+800
  • modernizare drum judetean DJ 249 D: Intersectie DJ 249 E – Moreni – Prisacani – Macaresti – Grozesti – Intersectie DJ 244 F, km. 7+660 – 36+329
  • modernizare drum judetean DJ 282 B: Intersectie din DN 24 C – Bivolari – Traian – Spineni – Intersectie cu DJ 282 F, km. 0+000 – 12+918
  • modernizare drum judetean DJ 282 A: Popricani – Larga Jijia, km. 0+000 – 10+400

Pentru administratia de la Consiliul Judetean este un obiectiv sa valorificam orice oportunitate de finantare prin care sa dezvoltam judetul. Pe langa investitiile cu finantare europeana pe care le avem in implementare pe cele doua sectoare de dezvoltare, cum sunt Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apa si Apa Uzata din judetul Iasi si Axa rutiera strategica Iasi-Suceava, este important sa continuam sa atragem si fonduri guvernamentale pentru comunitatea noastra, iar fondurile prin PNI obtinute de Consiliul Judetean pentru modernizarea infrastructurii rutiere vor fi investite eficient. Asa cum am sustinut, viziunea acestei administratii liberale este „fara drumuri de pamant in judetul Iasi” si facem toate demersurile posibile pentru a atinge acest deziderat in mandatul actual”, a declarat presedintele CJ Iasi, Costel Alexe.

Fondurile alocate de Guvernul Romaniei prin Programul National de Investitii „Anghel Saligny” pentru judetul Iasi sunt in valoare totala 1.512.562.828,33 lei.

In total, sunt finantate 127 de proiecte pe cele doua componente, in toate cele 98 de UAT-uri ale judetului.

Impreuna cu administratiile locale din judet, atragem fonduri guvernamentale pentru proiectele majore prin care vom dezvolta Iasul, intocmai cum ne-am asumat. Directia noastra prioritara a ramas sa cream conditii de viata mai bune in fiecare comunitate, iar investitiile, in special, in modernizarea infrastructurii rutiere, infiintarea si extinderea retelei de apa si canalizare vor continua cu fonduri guvernamentale in tot judetul nostru. Inca de la anuntarea programului „Anghel Saligny”, ne-am mobilizat pentru ca Iasul sa obtina fonduri guvernamentale pe care sa le investim astfel incat iesenii sa aiba acces la apa potabila si sa circule pe drumuri moderne. Pe umerii nostri sta responsabilitatea uriasa de a le demonstra cetatenilor ca avem vointa, ca stim si putem sa dezvoltam in continuare fiecare localitate, astfel incat sa facem din Iasi judetul in care iubim sa traim”, a adaugat Costel Alexe.

Articolul precedentCENTURA BUCURESTI – Pasajul Domnesti va fi dat in trafic pe 15 noiembrie
Articolul următorSE REIA LICITATIA PENTRU UN SEGMENT DIN AUTOSTRADA TRANSILVANIA – Contractul pentru constructia sectiunii Chiribis – Biharia trece printr-o noua validare. Grindeanu: „Dupa validarea documentatiei, CNAIR va putea lansa licitatia propriu-zisa”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.